Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Лекції від професорки Терези Астрамовіч-Лейк в Острозькій академії

18.01.2023

Минулого семестру студентам магістерської програми «Європейські студії» курс «Міжнародні системи охорони прав людини» викладала професорка Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині др. габ. Тереза Астрамовіч-Лейк – одна із найкращих фахівчинь в Європі з питань прав людини, голова комісії з питань міжнародного співробітництва сеймику Вармінсько-Мазурського воєводства. Під час занять студенти отримали не лише теоретичні знання, а й мали змогу розвинути практичні навички, опрацьовуючи окремі завдання.

«Мені дуже сподобалось відвідувати пари пані професорки Терези Астрамовіч-Лейк. Захист прав людини – це дуже актуальна тема в умовах війни в Україні. До того ж, пані професорка подавала матеріал доступно і на конкретних прикладах, підтримувала і допомагала усе засвоїти. Ми знайшли спільну мову і після курсу залишились лише позитивні враження»,

розповіла студентка магістерської програми Олександра Януль.

Професорка Тереза Астрамовіч-Лейк активно сприяє співпраці Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Острозької академії з Інститутом політичних наук Вармінсько-Мазурського університету. Сьогодні між підрозділами університетів діє програма подвійних дипломів для студентів бакалаврату з міжнародних відносин, опрацьовуються подібні програми для інших спеціальностей та освітніх рівнів.