Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Тренінг про роботу з публічною інформацією провів Віталій Лебедюк

18.01.2023

17 січня в Національному університеті «Острозька академія» відбулося заняття в рамках сертифікатної програми «Соціальне менеджерство в середовищі ветеранів». Лекцію на тему «Робота з публічною інформацією: від пошуку до аналізу» провів Віталій Лебедюк – доцент кафедри національної безпеки та політології НаУОА, кандидат наук з державного управління.

Модерував захід Дмитро Шевчук, доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА.

«Коли ми будемо організовувати роботу з ветеранським середовищем на місцях, то важливими є вміння збирати, аналізувати дані й приймати рішення на основі них. Це дозволяє більш ефективно здійснювати комунікацію, взаємодію; вирішувати проблеми, з якими стикаються ветерани й особи, постраждалі від воєнних дій»,

зазначив Дмитро Шевчук.

Під час лекції Віталій Лебедюк розповів про те, як з’явилися відкриті дані в Україні; політику, основні атрибути, розпорядників відкритих даних, режим доступу до інформації, ієрархію можливостей роботи з даними, формати даних тощо. 

Спікер закцентував увагу й на принципах відкритих даних, зокрема:

  • відкритість за замовчуванням;
  • доступність (безкоштовність) і готовність до використання;
  • оперативність і вичерпність;
  • порівнюваність і можливість поєднання з іншими даними;
  • для інклюзивного розвитку й інновацій;
  • для кращого врядування й залучення громадськості.

Також спікер зазначив про типові помилки, яких варто уникати під час роботи з відкритими даними.

«Щоб приймати ефективні рішення, потрібно не тільки вміти працювати з інформацією, а й вміти її аналізувати. Аналіз даних дозволяє виявити невидимі закономірності й покращити процес прийняття рішень у державному управлінні, охороні здоров'я, освіті, економіці, бізнесі й майже всіх інших галузях людської діяльності. Завдяки отриманим знанням Ви зможете проводити професійний пошук, оброблення, аналіз відкритих даних й інформації з різних первинних і вторинних джерел»,

підсумував Віталій Лебедюк.

 

Читайте також: