Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти й викладачі Острозької академії продовжують плести маскувальні сітки для українських захисників

13.11.2023

В Україні триває війна. Збройні сили України активно захищають нашу країну, тому безліч людей об'єдналися задля підтримки українських захисників.

Спільними зусиллями студенти й викладачі Національного університету “Острозька академія” сплели вже 7 гектарів маскувальних сіток від початку війни, які є виразом невичерпної підтримки й готовності допомагати військовим.

“Із квітня 2022 року разом із професором Острозької академії Миколою Романовим ми спільно працюємо над плетінням сіток у науковій бібліотеці.

Наші сітки виготовляються багатьма способами. У роботі використовуємо різні матеріали й кольори, відповідно до сезону й зважаючи на їх призначення. Як у будь-якій роботі стикаємося зі складнощами й викликами, але вдало долаємо їх.

Ми постійно шукаємо можливості для здобуття коштів на матеріали, долучаючи всіх, хто готовий допомогти. Маємо налагоджені зв'язки зі швейними фабриками, які надають нам обрізи від виробництва, і співпрацюємо з волонтерами й підприємцями для отримання необхідних матеріалів.

Окрему роль у цій справі відіграє пані Надія, яка робить титанічну роботу, підготовлюючи смужки для вплітання. Якщо ми б зважили всю тканину, яку вона підготувала, то це були б не кілограми, а тони. 

Ще однією складністю є нестача рук. Завдяки Миколі Степановичу нам вдалося залучити студентів національної безпеки, а також викладачів і методистів, які підтримують нас влітку й під час зимових канікулів. Кожного разу, коли ми відправляємо готову продукцію, сподіваємося, що вона врятує життя воїну чи допоможе зберегти техніку. Це дає нам найкращу мотивацію для продовження цієї благородної справи”,

зазначає провідна бібліотекарка Наталія Климчук.

Нагадуємо, що долучитися до цієї ініціативи ви можете в Науковій бібліотеці НаУОА з понеділка до п’ятниці з 09:00 до 18:00. Долучайтеся і зробіть великий внесок у підтримку наших Героїв!

 

За деталями звертайтеся за номером +380976894377