Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

День відкритих дверей: як це було?

12.05.2023

12 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся традиційний загальноакадемічний День відкритих дверей. На захід завітало понад 300 абітурієнтів і їхніх батьків із 14 областей України: Рівненської, Хмельницької, Житомирської, Волинської, Львівської, Київської, Івано-Франківської, Чернівецької, Миколаївської, Чернігівської, Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської.

У вітальному слові доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА Дмитро Шевчук розповів про Острозьку академію, її історію та сьогодення, інститути й факультети закладу, спеціальності, міжнародну співпрацю тощо.

«Щиро вітаю всіх у стінах Національного університету «Острозька академія». Дуже дякую, що ви завітали до нас. Наш заклад відкритий для абітурієнтів, студентів, міста. Ми спираємося на міцну традицію Острозької академії ХVI століття, але також впроваджуємо інновації. Цінності, культура, етика, мораль – все, що надзвичайно важливе сьогодні, є міцним фундаментом. Острозька академія – це більше, ніж університет, адже маємо певну місію перед своєю країною. Ми готуємо інтелектуальну еліту, якої зараз потребує Україна»,

зазначив Дмитро Шевчук.

Також помічниця ректора з освітнього менеджменту, відповідальна секретарка Приймальної комісії НаУОА Юлія Харчук розповіла про особливості й новації Вступної кампанії-2023 року прийому до університету за різними спеціальностями/освітніми програмами.

«Острозька академія є дуже привабливим ЗВО для абітурієнтів! Ми надаємо якісні освітні послуги, у нас немає терпимості до корупції, ми робимо акцент на національно-патріотичному й духовно-моральному вихованні молоді, створюємо умови для цікавого і змістовного дозвілля. Дружній науково-педагогічній колектив і студентство університету абсолютно відкриті для комунікації з абітурієнтами, докладають максимум зусиль, щоб їхній вступ 2023, не зважаючи на воєнний стан і сучасні виклики, був успішним. Основне завдання й покликання Дня відкритих дверей – це допомогти вступникам обрати спеціальність розумом, а Острозьку академію відчути й полюбити серцем! Дякуємо ЗСУ за можливість проводити наш захід сьогодні без повітряних тривог! Разом наближаємо перемогу на освітньому фронті!»,

додала Юлія Харчук.

Керівниця Консультаційного центру для абітурієнтів, керівниця профорієнтаційного корпусу НаУОА Софія Люзюк ознайомила присутніх з особливостями функціювання кожної зі спеціальностей. 

«Ми раді вітати таку велику кількість натхненних, вмотивованих, розумних, цілеспрямованих і позитивних вступників. Варто зазначити, що ці вогні в очах здатні запалити багатьох, і я впевнена, що Україна стрімко підніметься з таким поколінням ентузіастів. А Острозька академія допоможе скоординувати цей запал у правильне русло. Проводячи профорієнтаційну лекцію, я була приємно здивована логічними запитаннями абітурієнтів, бажанням творити та змінювати, цілями і вже здобутками. Ректор НаУОА Ігор Демидович Пасічник теж долучився до заходу і вмотивував вступників подарунками за гарну пройдену вікторину, яку сам склав, і за креативні фото із сакурами. Ми щиро дякуємо йому і всім колегам, які зробили цей день особливим! Сподіваємося, що така подія була далеко не востаннє. Хай буде весна не лише у студентському парку ОА, а й в Україні»,

зауважила Софія Лозюк.

Після загальної зустрічі учасники відвідали заняття в Острозькій академії, зустрілися з деканами факультетів/директорами інститутів, де більше дізналися про спеціальності, які їх цікавлять. Завершальним етапом стала екскурсія університетом і Музеєм історії НаУОА.

«Враження неймовірні! Хочеться повернутися в академію ще раз, але вже в ролі студентки! Одразу помітила європейський рівень університету і хороший рівень викладання. Острозька академія – це любов»,

зазначила абітурієнтка з Рівненської області Ольга Музичка.

До слова, абітурієнти мали можливість пройти вікторину про Острозьку академію і виграти Енциклопедію «Острозька академія XVI-XVII ст.»; а також отримати футболку з емблемою НаУОА за найкраще фото у студентському парку.