Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Олімпіада з академічної доброчесності в Острозькій академії

11.05.2023

10 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася олімпіада з академічної доброчесності. Її мета – перевірити рівень знань студентів з академічного письма та їхню обізнаність у Кодексі академічної доброчесності НаУОА.

Голова Комісії з питань якості освіти, помічниця ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якості освіти Марія Матвійчук зазначила, що проведення олімпіади з академічної доброчесності (минулого року – з академічного письма) вже стало традицією в Острозькій академії.

«Цей захід позитивно сприймається здобувачами, які охоче беруть у ній участь. Варто відзначити високий рівень підготовки учасників до змагання і плідну командну роботу. У ході олімпіаді здобувачі висловили ідеї щодо новаційних заходів із популяризації принципів академічної доброчесності, зокрема це подкасти, повідомлення на студентському радіо, квести, хакатони тощо».

Голова підрозділу БС з питань якості освіти та академічної доброчесності Аліна Данилюк додала, що цьогоріч олімпіаду з академічної доброчесності проводили в іншому форматі – офлайн:

«По-перше, учасники мали змогу прийти у відведену авдиторію й виконати низку завдань за комп’ютером, по-друге, написання було командним. Ми прислуховуємося до побажань наших студентів, а цього разу вони захотіли працювати спільно. Напевно, грає роль досвід участі в брейн-рингу з академічної доброчесності, який ми організовували ще в березні. Дехто з його учасників виявив бажання прийти ще й на олімпіаду. Безумовно, чимало новачків, які вперше взяли участь у подібних заходах. І цьому можна порадіти, адже зацікавленість студентів і студенток у таких подіях лише сприяє поширенню академічної доброчесності».

Участь в олімпіаді взяло 5 груп, які представляли кожний факультет й інститут Острозької академії. За результатами перемогу здобула команда Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту.

«Проведення таких заходів у рамках інформаційно-технічного розвитку дуже актуальне в питанні якості освіти як з боку оцінки студентами, так і на міжуніверситетському рівні. Знання Кодексу академічної доброчесності і вміння застосувати його на практиці є основою майбутнього успіху студентів в освоєнні своєї спеціальності»,

підсумувала студентка 4 курсу Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту Юлія Поліщук.