Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Щиро вітаємо Ларису Івшину з Днем народження!

09.06.2023

Сьогодні щирий друг Національного університету «Острозька академія», почесний академік Острозького Академічного Братства, член Наглядової ради Острозької академії, головний редактор щоденної всеукраїнської газети «День» Лариса Івшина святкує День народження.

За понад 20 років з Ларисою Олексіївною в нас склалися по-особливому теплі дружні стосунки. Кожний її візит до Острозької академії – це свіжі думки і жвава дискусія зі студентами про актуальні події сьогодення та виклики сучасної журналістики. Ми разом реалізували низку проєктів, серед яких Острозький клуб вільного інтелектуального спілкування молоді, студенти були постійними учасниками Літньої школи журналістики «Дня», а деякі випускники стали журналістами газети. Також Острозька академія традиційно підтримувала унікальний щорічний Міжнародний фотоконкурс видання. 

Лариса Івшина залучила до відродження Острозької академії низку меценатів, зініціювала зустрічі з відомими громадськими та культурними діячами.

Ректор Острозької академії Ігор Пасічник жартома говорить, що це уже не просто дружба, а інтелектуальний роман газети «День» та університету, який продовжується, наповнюючись новими сенсами.

«Я завжди з теплотою в серці згадую про першу зустріч з пані Ларисою, яка стала відліком нашого міцного інтелектуального роману. Щораз від спілкування з Ларисою Івшиною студенти можуть почерпнути щось нове і корисне. Саме з ініціативи газети «День» свого часу до нас завітав, на жаль, уже покійний Євген Кирилович Марчук, який будучи міністром оборони, передав університету закинуті військові казарми. Невдовзі вони перетворилися на чудове студентське містечко та військовий ліцей»,

зауважує Ігор Пасічник.

Дорога наша Ларисо Олексіївно, прийміть найщиріші вітання від усієї академічної спільноти! Нехай Ваш творчий запал завжди дає рясний інтелектуальний урожай, якого так бракує сьогодні в інформаційному просторі. Ми завжди раді бачити Вас в Острозькій академії. Крокуймо разом до перемоги України, до світла, яке завжди перемагає тьму, адже завтра обов’язково буде «ДЕНЬ»!