Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Х Всеукраїнський конкурс для студентської та учнівської молоді «Улас Самчук на культурному фронті сучасної російсько-української війни»

09.01.2023

Національний університет «Острозька академія» з ініціативи Оксани Бризгун-Соколик (Канада), єдиної розпорядниці спадщини Уласа Самчука, оголошує Х Всеукраїнський конкурс для студентської та учнівської молоді «Улас Самчук на культурному фронті сучасної російсько-української війни».

Основна мета конкурсу – підвищити цікавість молоді до поглибленого вивчення творчої спадщини Уласа Самчука, розкрити значення його текстів в часи російсько-української війни.

1. Порядок організації та проведення конкурсу

1.1 Конкурс триває з 10 січня до 25 травня 2023 року.

1.2 Конкурс відбувається в таких номінаціях: «Найкращий науковий есей», «Найкращий художній есей», «Найкраща публікація в українському мас-медіа», «Найкраща публікація в закордонному мас-медіа».

1.2.1. Номінації «Найкращий науковий есей» і «Найкращий художній есей» передбачають подання на конкурс есею обсягом 3–5 с., який відповідає таким вимогам:

  • відповідність тематиці конкурсу;
  • структурованість;
  • аргументованість тези;
  • оригінальність, новизна й академічна доброчесність;
  • щирість у висвітленні думок;
  • грамотність;
  • науковість (для наукового есею).

1.2.2. Номінації «Найкраща публікація в українському мас-медіа» і «Найкраща публікація в закордонному мас-медіа» передбачають подання на конкурс публіцистичної статті, яка відповідає тематиці конкурсу й опублікована в період із 10 січня до 10 травня 2023 року.

1.2.3 Мова конкурсних робіт – українська. Конкурсні роботи в номінації «Найкраща публікація в закордонному мас-медіа» можуть бути виконані будь- якою слов’янською або романо-германською мовою, окрім державної мови країни, яку Верховна Рада України визнала державою-агресором.

1.3. Для участи в конкурсі потрібно в період із 10 січня до 10 травня 2023 року заповнити заявку за покликанням https://forms.gle/7c1SaQ6zuY9wMjHLA, у яку вкласти файл із конкурсною роботою (для рубрик «Найкраща публікація в українському мас-медіа» і «Найкраща публікація в закордонному мас-медіа» – скан або фото опублікованої статті, або покликання, якщо матеріал розміщено на інтернет-сайті). Вкладені файли називати за зразком «Прізвище. Номінація» (Наприклад: Самчук. Найкраща публікація в українському мас-медіа).

1.4. Учасник може подати матеріал тільки один раз в одну з номінацій.

2. Учасники конкурсу

2.1. Учасниками конкурсу можуть бути учні закладів загальної середньої і професійної (професійно-технічної) освіти, студенти й аспіранти закладів вищої освіти віком від 14 до 25 років, які навчаються в Україні або за кордоном.

2.2. Участь у конкурсі добровільна й індивідуальна.

2.3. Учасники конкурсу повинні дотримуватися цих Умов, норм і правил безпеки життєдіяльности.

3. Оргкомітет конкурсу

3.1. До складу Оргкомітету конкурсу входить проректор з навчально-виховної роботи, викладачі кафедри української мови і літератури Національного університету «Острозька академія».

3.2. Оргкомітет:

3.2.1. розробляє план організаційних заходів конкурсу, визначає терміни проведення;

3.2.2. формує склад учасників конкурсу відповідно до цих Умов;

3.2.3. проводить поточну організаційну роботу з підготовки й проведення конкурсу;

3.2.4. сприяє висвітленню результатів конкурсу в засобах масової інформації.

4. Журі конкурсу

4.1. Для перевірки творчих робіт учасників конкурсу Організатор формує журі з науково-педагогічних працівників університету. Журі очолює ректор, який забезпечує об’єктивність перевірки й оцінювання робіт учасників конкурсу.

4.2. Журі перевіряє й оцінює роботи учасників конкурсу, надає оргкомітету звіт про результати.

5. Нагородження переможців

 5.1. Оприлюднення результатів і нагородження переможців конкурсу відбудеться в Національному університеті «Острозька академія» 25 травня 2023 року.

5.2. Переможці конкурсу в кожній номінації отримають грошові премії та цінні подарунки.

6. Фінансування конкурсу

6.1. Конкурс фінансують за кошти, не заборонені законодавством України.

6.2. Учасники конкурсу, які прибувають на церемонію нагородження, проїзд, харчування й проживання оплачують самостійно.

7. Контакти організаторів

Катедра української мови і літератури
Національного університету «Острозька академія», просп. Незалежності, 3, м. Острог, Рівненська обл., 35800

Контактна особа – Віталій Максимчук, кандидат філологічних наук, доцент, завідувач катедри української мови і літератури Національного університету «Острозька академія», e-mail: vitalii.maksymchuk@oa.edu.ua.