Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася презентація книги Наталії Демедюк

07.12.2023

У межах національного тижня читання 8 грудня в Науковій бібліотеці Національного університету «Острозька академія» відбулася презентація книги «Реставрована мить» поетеси, журналістки, художниці Наталії Демедюк.

До книги увійшла поезія, написана упродовж останніх чотирьох років, а також репродукції картин авторки.

«Острозька академія – рідне, близьке місце, яке пов’язане тільки з хорошими спогадами. Сподіваюся, що сьогоднішня презентація також стане ще одним приємним спогадом. У книгу «Реставрована мить» увійшли поезії 2019-2023 років. Попри складні часи, вірші все одно виходили, це були вірші-подяки, ліричні вірші, вірші злободенні. Кожного дня з нами стається щось хороше й не дуже, життя різноманітне, і все воно відображається в наших емоціях і рефлексіях»,

зазначила Наталія Демедюк.

Авторка присвятила свою нову книгу всім тим, хто виявився стійким у ці важкі часи. Це стосується не лише військових і волонтерів, але й кожного, хто впевнено утримує свою патріотичну позицію в цей важкий період.

«Реставрована мить» Наталії Демедюк — збірка ніжних і водночас емоційних рядків. Її поезія відображає відчуття, мрії й сучасні реалії. Авторка є не лише поетесою, журналісткою, а й художницею і втілює у живопис наше сьогодення. Під час зустрічі з письменницею студенти познайомились із її творчістю й мали можливість декламувати її вірші»,

зауважила директорка Наукової бібліотеки Галина Цеп’юк.

На презентації збірки були присутні студенти, які мали змогу поспілкуватися із авторкою й продекламувати її поезію.