Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії нагородили переможців конкурсу творчості Уласа Самчука і вручили ґрант Фонду сім’ї Муцак-Ковальських

06.07.2023

У Національному університеті «Острозька академія» 6 липня відбулося нагородження переможців Х Всеукраїнського конкурсу для студентської та учнівської молоді «Улас Самчук на культурному фронті сучасної російсько-української війни і вручення ґранту Фонду ім. Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського.

Ці події вже стали традиційними, адже саме вони щороку збирають талановиту молодь із різних куточків України, яка докладає максимум зусиль для зміцнення культури в умовах сучасної війни.

«Люди, які заснували фонд, напевно знали, що ці кошти сторицею повернуться передусім українській державі, нашій Острозькій академії завдяки вашій активності. Можливо у майбутньому, ви самі заснуєте такий фонд і обов'язково допоможете комусь зі студентів реалізувати свої мрії. Використайте ці премії для свого особистісного зростання»,

зазначила проректор з навчально-виховної роботи, доктор психологічних наук, професор Руслана Каламаж.

Нагадаємо, що Всеукраїнський конкурс проводиться з ініціативи та за підтримки сім’ї Соколиків, представників української діаспори у Канаді і єдиних розпорядників спадщини Уласа Самчука. Оксана та світлої пам’яті Ярослав Соколики були ініціаторами встановлення пам’ятника видатному українському письменнику-публіцисту до його 100-річного ювілею, відкриття музею Уласа Самчука в місті Рівне, а також надали Національному університету «Острозька академія» права на перевидання його творів для широкого кола читачів в Україні.

Цьогоріч переможцями конкурсу стали Вікторія Савенко, Ілля Пявчук, Єлизавета Поліщук, Софія Королюк, Ганна Дорощук, Олександра Коцюк, Максим Кучанський, а заохочувальну премію отримали Каріна Кириченко та Роман Новіков.

Крім нагородження переможців конкурсу, студентам вручили ґрант Фонду імені Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського. Він став можливим завдяки підтримці сім’ї Муцак-Ковальських і призначений для підтримки студентів Острозької академії у навчально-науковій діяльності.

За словами Руслани Каламаж, завдяки цим ґрантам, які вже отримали протягом 11 років понад 150 студентів Острозької академії, молодь має можливість розвивати свої здібності та реалізовувати творчі проєкти. Це стало неабияким стимулом для студентів, щоб краще вчитися, досліджувати нові актуальні теми своєї спеціалізації та активно взаємодіяти з громадою.

Ґранти отримали Анастасія Бобко, Богдан Заєць, Іванна Грищенко, Артур Краснопір, Альона Пиліпака, Діана Барнаткевич, Маргарита Якуб, Юрій Штокалюк, Тетяна Ющук, Валерія Корнійчук.

«Отримання персонального ґранту – це про мотивацію, це про те, що не можна зупинятися на будь-яких маленьких чи великих досягненнях як у навчально-науковій, так і громадській діяльності. Ми отримали не просто матеріальну нагороду, а можливість реалізуватися сповна. Дуже приємно, що наша діяльність знайшла таку підтримку»,

ділиться враженнями Альона Пиліпака.