Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Представники Острозької академії долучилися до здачі крові для захисників України

08.05.2023

6 травня студенти, викладачі й працівники Національного університету «Острозька академія» долучилися до акції «Донорство крові для ЗСУ» у Центрі служби крові в Рівному. Здану в цей день кров відправлять для поранених військовослужбовців у шпиталі Дніпра.

Помічниця ректора з освітнього менеджменту, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту Юлія Харчук зазначила:

«Дружній колектив працівників і здобувачів Острозької академії, здійснюючи активну волонтерську діяльність із метою підтримки ЗСУ, завжди долучається до надзвичайно важливих ініціатив і проєктів, зокрема й до здачі крові для поранених захисників і захисниць. Студенти, викладачі й працівники університету беруть активну участь у донорських рейсах до Центру служби крові в місті Рівне. Таким чином, маємо ще одну можливість допомогти військовослужбовцям ЗСУ, підтримати їх, висловити свою безмежну вдячність за можливість навчатися й навчати, разом наближати перемогу. Дякуємо за співпрацю у цьому проєкті волонтерці Наталії Ярмолович та Острозькій міській раді. Перемога України – це якісна й відповідальна взаємодія на всіх можливих фронтах!»

Доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА Дмитро Шевчук додав:

«Донорство в нинішніх умовах – це надзвичайно потрібна річ. Ти витрачаєш максим півгодини часу, але цих півгодини можуть врятувати життя людині. А крім того усвідомлюєш, що твоя кров також може воювати. Сьогодні всі ми повинні долучитися до боротьби проти ворога – допомагати нашим воїнам захищати країну, допомагати нашим медикам рятувати життя поранених воїнів. 450 мл. крові організм здорової людини відновить дуже швидко. Ці 450 мл. можуть стати вирішальними, щоб у когось був живим батько, брат чи син».

Волонтерка проєкту Наталія Ярмолович підсумувала:

«Укотре переконуюсь, що наші громадяни свідомі й небайдужі люди. Минув лише тиждень після запланованої поїздки на станцію переливання в Рівне, як на прохання працівників здати кров для поранених бійців відразу відгукнулись студенти й викладачі Острозької академії. За це ми їм дуже вдячні. Майже всі були донорами вперше, але привітні та усміхнені дівчата, які робили забір крові, створили приємну атмосферу. Дякую Острозькій академії за організованість й бажання долучитися до такої важливої справи, а Острозькій міській раді та Управлінню освіти, молоді і спорту за підтримку нашої ініціативи!».