Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Науковці Острозької академії провели семінар «Освітні та наукові можливості для успішної самореалізації особистості» у Славуті

07.04.2023

6 квітня науковці Національного університету «Острозька академія» провели семінар для талановитої молоді закладів освіти Славутської громади на тему «Освітні та наукові можливості для успішної самореалізації особистості». Понад 40 переможців обласних предметних олімпіад і конкурсу МАН стали учасниками семінару.

Представниками від Острозької академії були: доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА Дмитро Шевчук; доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання Ігор Гущук; помічниця ректора з освітнього менеджменту, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту Юлія Харчук.

Начальниця управління освіти виконавчого комітету Славутської міської ради Ельміра Перепелиця звернулася зі вступним словом до учасників:

«Незважаючи на ковід, воєнний стан, різні форми навчання у школах, ви проявили неабияку відповідальність, сміливість, мужність. Дякую кожному з вас, вашим науковим керівникам, педагогам, батькам за те, що вони підтримують вас, дозволяють рухатися вперед».

Доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА Дмитро Шевчук зазначив:

«Сьогоднішній семінар надзвичайно надихнув тим, що в цей тяжкий для нашої країни час учні Славутської МТГ усе ж знаходять можливості й мотивацію займатися наукою, досягати успіхів у навчанні, розвивати свої знання й навички. Це може бути прикладом для багатьох нас. Острозька академія зацікавлена, аби такі учні ставали нашими студентами. А ми, зі свого боку, маємо усі можливості для того, щоб дати їм якісну освіту й допомогти розвивати їхні наукові проєкти».

Помічниця ректора з освітнього менеджменту, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту Юлія Харчук зауважила:

«Надзвичайно приємно, надихаюче спілкуватися й ділитися своїм досвідом в науковій та освітній сферах з інтелектуальною, талановитою молоддю Славутської громади. Щиро дякуємо пані Ельмірі й педагогам Славутчини за багаторічну плідну співпрацю. Національний університет «Острозька академія» – традиція, що творить майбутнє! Ми відкриті до реалізації нових освітніх і наукових проєктів. Співпраця з вами це невичерпне джерело натхнення і спільного професійного зростання! Дякуємо ЗСУ за можливість навчати й навчатися! Разом наближаємо перемогу на освітньому та науковому фронтах!».

Учениця 11 класу НВК «Успіх» Марина Левонтюк підсумувала:

«Брати участь в олімпіадах я розпочала ще із 3 класу. Із дитинства полюбляла такі конкурси. Це сприяло моєму розвитку й надавало нового досвіду».