Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Зимова бізнес-школа в Острозькій академії

04.01.2023

3-4 січня професорсько-викладацький склад кафедри фінансів, обліку і аудиту Національного університету «Острозька академія» організував і провів Зимову бізнес-школу для здобувачів освіти 10-11 класів. Місія бізнес-школи – «Популяризація фінансової та облікової грамотності у веденні бізнесу серед молоді як шлях до особистої реалізації».

Для участі в заході зареєструвалися 22 учасника із закладів загальної середньої освіти Рівненської, Хмельницької, Житомирської й Одеської областей. Учні разом із викладачами мали можливість поринути у світ фінансів й обліку, спробувати свої сили у створенні бізнес-ідеї, обговорити особливості її реалізації в умовах невизначеності.

Відкрив роботу Зимової бізнес-школи декан економічного факультету, кандидат економічних наук, доцент Олександр Новоселецький, який привітав учасників і побажав їм успіхів.

Учасники працювали два дні. 3 січня вони мали змогу відвідати такі тренінги: 

  • «Моє життя та самореалізація в ОА». Студентський декан економічного факультету Ілля Орлов, здобувач вищої освіти з освітньої програми «Економічна кібернетика», заступниці студентського декана Соломія Машлай, студентка освітньої програми «Облік і оподаткування» та Ірина Меснікович, здобувачка вищої освіти зі спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» розповіли учасникам про свій вибір Острозької академії й омріяної спеціальності, самореалізацію й дозвілля в університеті, переваги навчання в Острозі;
  • «Моє успішне майбутнє залежить від мене». Кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту, помічниця ректора НаУОА з освітнього менеджменту Юлія Харчук детальніше розповіла про освітньо-професійні програми економічного факультету, особливості вступу 2023, переваги здобуття якісної вищої освіти в Острозькій академії, можливості працевлаштування;
  • «Підприємництво у моєму житті» від докторки економічних наук, професорки, завідувачки кафедри фінансів, обліку і аудиту Ольги Дем'янчук. Спікерка закцентувала увагу на підприємництві, його значенні для економіки країни. 

На другий день 4 січня учасники Зимової бізнес-школи відвідали три тренінги:

  • «Як реалізувати бізнес-ідею», який провела докторка економічних наук, професорка, завідувачка кафедри фінансів, обліку і аудиту Ольга Дем'янчук;
  • «Новини оподаткування та обліку в підприємництві» від докторки економічних наук, професорки кафедри фінансів, обліку і аудиту Наталії Мамонтової;
  • «Гнучкість прийняття управлінських рішень», який провела кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту Юлія Харчук. Спікерка розповіла про мінливе підприємницьке середовище в умовах невизначеності BANI-світу, стилі лідерства, керівництва бізнесу, секрети успішного бізнесу, гнучкості прийняття управлінських рішень.

Докторка економічних наук, професорка, завідувачка кафедри фінансів, обліку і аудиту Ольга Дем'янчук зазначила, що сьогодні є досить важливим формування в молодих людей компетентностей підприємницького процесу. 

«Економіка України в повоєнний час потребуватиме хороших фінансових аналітиків й обліковців, які розуміють бізнес-концепцію й бізнес-модель; знають, як проаналізувати власні можливості для формування й реалізації своєї бізнес-ідеї; як нести відповідальність за власну справу й команду, яку сформують навколо себе; як формулювати місію й візію підприємницької діяльності, створити чудовий бізнес-план. Учасники Зимової бізнес-школи НаУОА формували всі ці навички упродовж двох днів. Головне, що хотілось передати нашій креативній молоді, – це найважливіше правило успіху: «Я це вмію робити і я можу запропонувати людям те, що їм потрібно!»

підсумувала Ольга Дем'янчук.

Докторка економічних наук, професорка кафедри фінансів, обліку і аудиту Наталія Мамонтова зауважила:

«Надзвичайно важливо наголосити слухачам на необхідності знання основ обліку і оподаткування у створенні й розвитку власного бізнесу. Саме тому під час тренінгу «Новини оподаткування та обліку в підприємництві» ми розглянули інформацію про історію бухгалтерського обліку, практику відображення певних господарських операцій, ознайомилися з видами податків і зборів, які сплачуються згідно з Податковим кодексом України й детально опрацювали застосування спрощеної системи оподаткування». 

Кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту, помічниця ректора НаУОА з освітнього менеджменту Юлія Харчук наголосила:

«Дорогі учасники! Сьогодні ви можете подякувати собі за корисно й цікаво проведений час, за отриманні нові знання й мотивацію розвиватися надалі. Радо запрошуємо вас і ваших друзів до участі у Весняній бізнес-школі, яку ми плануємо провести в очному форматі 28 квітня 2023 року. Ви матимете унікальну можливість відвідати Острозьку академію, відчути її неповторну історію, побачити потужну матеріально-технічну базу університету, поринути у студентське життя, взяти участь у тренінгах і квесті, отримати сертифікати й подарунки, відповіді на свої запитання щодо вступу 2023. Разом із вами наближаємо перемогу на освітньому фронті, робимо нашу країну сильнішою інтелектуально, боремося за щасливе майбутнє й визнання України на світовій арені».

Учасники Зимової бізнес-школи висловили щиру вдячність за цікаву інформацію й практичні поради, які вони отримали під час роботи школи. 

«Дуже дякую. Було дуже цікаво. Сподіваюся на очну участь у Весняній бізнес-школі НаУОА»,

зазначила учениця Одеського економічного ліцею Злата Коваль.

«Хочу подякувати за можливість взяти участь у Зимовій бізнес-школі. Було дуже цікаво слухати тренінги. З радістю чекатиму нашої очної зустрічі в Острозькій академії навесні»,

додала учениця Оженинського ліцею №2 Острозької територіальної громади Діана Герасимчук.

«Дуже дякую. Уже втретє беру участь у бізнес-школі НаУОА й кожного разу отримую нові знання. Відвідувала старий корпус Острозької академії, хочу побувати і в новому корпусі»,

зауважила учениця Оженинського ліцею №2 Острозької територіальної громади Мар’яна Панасюк.

«Дуже дякую за надзвичайно цікаві тренінги проведені в рамках бізнес-школи НаУОА»,

підсумувала учениця Оженинського ліцею №2 Острозької територіальної громади Марина Стельмащук.

 

Для участі у Весняній бізнес-школі в Острозькій академії реєструйтеся за покликанням: https://forms.gle/hCiSV6RMVaGcxtYt7 

Детальніше про освітні програми на сайті для вступників Абітурієнт ОА:

 

Читайте також: