Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії продовжується навчання для представників ветеранського середовища

03.02.2023

2 лютого в Національному університеті «Острозька академія» відбулося заняття в рамках сертифікатної програми «Соціальне менеджерство в середовищі ветеранів». Лекцію «Трудові права та гарантії учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів сімей загиблих» провела Ольга Балацька – кандидатка юридичних наук, доцентка, директорка Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки.

Модерував захід Дмитро Шевчук, доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА.

«Програма «Соціальне менеджерство в середовищі ветеранів» спрямована на розуміння потреб ветеранів, їхніх прав; того, як це може сприяти розвитку спільнот, стресостійкості громад. Ми розглядаємо різні аспекти: психологічні, політологічні, також юридичні. Дякуємо Ользі Балацькій, яка долучилася до створення нашої програми, займається її реалізацією й буде спікеркою сьогоднішньої лекції»,

зазначив Дмитро Шевчук.

Ольга Балацька зауважила:

«З огляду на наявність спеціального законодавства, особливий статус ветеранів війни, існує потреба щодо створення їм належних умов праці, працевлаштування й реалізації права на працю».

Під час лекції слухачі мали змогу отримати знання щодо надання пільг, переваг і соціальних гарантій у процесі трудової діяльності відповідно до професійної підготовки і з урахуванням стану здоров'я; також навики щодо практичної процедури реалізації соціальних гарантій і використання трудових прав.

 

Читайте також: