Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії презентували нову спеціальність «Кіберкультура»

02.02.2023

1 лютого в Національному університеті «Острозька академія» відбулася презентація нової спеціальності «Кіберкультура». Модерувала захід Ольга Німець – старша лаборантка кафедри філософії та культурного менеджменту, випускниця спеціальності 034 Культурологія.

Під час презентації слухачі дізналися про історію Острозької академії, процес навчання в закладі; актуальні дисципліни спеціальності «Кіберкультура», особливості працевлаштування тощо.

«Вибір професії зараз насамперед пов’язаний із тими викликами, які є в нашій державі. Спеціальність «Кіберкультура» сьогодні надзвичайно актуальна й потрібна на ринку праці не тільки в Україні, але й загалом у сучасному світі»,

зазначила докторка філософських наук, доцентка, завідувачка кафедри філософії та культурного менеджменту Марія Петрушкевич.

Також Марія Петрушкевич розповіла про актуальні дисципліни спеціальності «Кіберкультура», зокрема «Основи інформаційної культури», «Теорія медіа та медіакультура», «SMM і маркетинг у сфері культури», «Цифрова гуманітаристика», «Проєктна діяльність у культурі», «Основи графічного дизайну та web-дизайн», «Теорія комп’ютерних ігор», «Естетика віртуального простору», «Основи VR і AR для культурних проєктів» тощо.

Максим Карповець, директор Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту, кандидат філософських наук, доцент додав:

«Спеціальність «Кіберкультура» – це унікальна програма, бо, з однієї сторони, вона не представлена в жодному вузі, а з іншої сторони, – очевидна й актуальна з точки зору запитів у негуманітарних секторах. Наша програма фокусується на «hard skills», важких науках, навичках, але містить й основне гуманітарне русло, спрямоване передусім на розвиток творчих, креативних, інтелектуальних здібностей. Такий синтез є надзвичайно перспективним».