Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія реалізовує благодійний проєкт Культурного десанту «Разом!»

31.10.2022

У Національному університеті «Острозька академія» розпочалася реалізація благодійного проєкту Культурного десанту «Разом!», мета якого – залучення до допомоги жителям деокупованих міст людей із центру й заходу України.

Зокрема й академічна спільнота Острозької академії долучиться до безпосередньої допомоги для жителів деокупованого селища міського типу Старий Салтів Харківської області.

У ході реалізації цієї акції відбувається збір гуманітарної допомоги і планується проведення освітніх, культурних та психологічних проєктів.

Для жителів деокупованих територій потрібні речі першої необхідності:

  • Велосипеди.
  • Мобільні телефони.
  • Теплі речі: ковдри, грілки, спальники, хімічні грілки, туристичні пальники і примуси.
  • Українські книги та журнали.
  • Ліхтарі, свічки.
  • Музичні інструменти: гітари, флейти та інше.
  • Особисті листи/записки зі зворотніми контактами відправників, щоб бути ближче одне до одного й не втрачати зв'язок.

Точка збору гуманітарної допомоги в Острозі на території Національного університету «Острозька академія» за адресою вул. Семінарська 2., пн-пт, з 9.00 до 17.00.

Руслана Каламаж, проректорка з навчально-виховної роботи, докторка психологічних наук, професорка зауважила:

«Це цілком закономірно, що Національний університет «Острозька академія» долучається до проєкту «Разом!». Із перших днів війни викладачі і студенти Острозької академії організували волонтерську діяльність, ми маємо у цьому великий досвід. Тому Братство спудеїв із зацікавленістю поставилося до проєкту «Разом!», запросило Культурний десант до нашого університету. Ми зрозуміли, що робимо таку важливу спільну справу. Переконана, що в такий непростий час єднання нашого народу є основою відбудови держави й саме такі проєкти допоможуть ще більше об’єднати».

Голова Братства спудеїв Марія Ящук зазначила: 

«Допомагати людям із деокупованих територій – це чудова ініціатива. Чекаємо радо на всіх волонтерів нашої академічної спільноти, які хочуть долучитися. Уже на Дні академії ми почали збирати записки зі словами підтримки й зворотнього зв’язку, надалі будемо налагоджувати контакти з людьми, щоб потім спілкуватися в майбутньому. Така підтримка необхідна людям із деокупованих територій».

Відправка допомоги відбуватиметься щомісяця. Перший збір проходитиме до 10 листопада.