Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Круглий стіл «Перспективи відновлення регіональної економіки на засадах ресурсної збалансованості»

30.11.2022

Сьогодні 30 листопада 2022 року представники Національного університету «Острозька академія», в особі проректора з науково-педагогічної роботи, доктора філософських наук, професора Дмитра Шевчука та професорки кафедри фінансів, обліку і аудиту, докторки економічних наук, доцентки Ольги Дем’янчук прийняли участь у роботі круглого столу «Перспективи відновлення регіональної економіки на засадах ресурсної збалансованості», який був організований Рівненською обласною військовою адміністрацією.

Дмитро Шевчук спільно із керівницею КЗ «Ветеранський простір» Рівненської обласної ради Ольгою Яковлєвою запрезентували сертифікатну програму, присвячену соціальному менеджерству в середовищі ветеранів. Ця сертифікатна програма, пілотна версія якої реалізується з лютого 2022 року, є комплексним міждисциплінарним освітнім проєктом, який спрямований на різні групи осіб – ветеранів-учасників бойових дій, осіб, які працюють із середовищем ветеранів (волонтери, соціальні працівники, представники місцевого самоврядування, соціальні менеджери, голови ОТГ тощо), а також осіб, які мають на меті розвинути знання, які стосуються психологічних аспектів долання стресу, пошуку самовизначеності, застосування арт-терапії, особливостей освітнього та трудового законодавства, політичної культури тощо. Окремим блоком сертифікатної програми є світоглядна тематика, яка пов’язана із розвитком вмінь застосування критичного мислення, розуміння основ творення і функціонування громади. Доповідачі наголосили, що реалізація цієї програми є надзвичайно актуальною для Рівненської області в нинішніх умовах і попросили внести в резолюцію круглого столу звернення до Рівненської обласної ради та Рівненської обласної військової адміністрації щодо підтримки реалізації цього проєкту.

Ольга Дем’янчук виступила на круглому столі із доповіддю на тему: «Соціальне підприємництво як інноваційна модель розвитку територіальної громади у повоєнний час». Під час виступу закцентувала увагу на тому, що сприяння розвитку соціального підприємництва як інноваційної моделі у повоєнний час забезпечить розвиток територіальних громад Рівненщини, зокрема у процесі реалізації соціально цінних проектів, які сприятимуть зайнятості соціально вразливих груп (ветеранів ЗСУ, ВПО та ін.), їх реабілітації в процесі трудової діяльності, реалізації соціально-екологічних проектів забезпечить збалансований розвиток нашого регіону. Підтримка розвитку соціального підприємництва у формі ФОПів та ТОВ, а не лише громадських організацій, забезпечить реалізацію більш стійкіших форм підприємництва, де засновник на початку своєї діяльності має усвідомлення власної відповідальності за реалізацію соціально значимого виду діяльності. Саме це, сприятиме формуванню лідерів територіальних громад, які здатні змінювати свої населенні пункти в процесі реалізації соціально значимих проектів на основі власної комерційної діяльності.