Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Тренінг про підвищення політичної культури провела Наталія Малиновська

29.11.2022

29 листопада 2022 року в рамках сертифікатної програми «Соціальне менеджерство у середовищі ветеранів», яку Національний університет «Острозька академія» реалізує спільно із КЗ «Ветеранський простір» Рівненської обласної ради, відбувся тренінг кандидатки політичних наук, старшої викладачки кафедри національної безпеки та політології Наталії Малиновської. Тренінг був присвячений тематиці підвищення політичної культури у громадах. Зокрема, під час зустрічі Наталія Малиновська піднімала питання про політичну та громадянську культуру, навики її формування на національному та місцевому рівні, аналіз досліджень та хороші практики участі громадян, що впливають на політичну культуру та політичну свідомість. Лекторка звернула увагу слухачів, що розвивати політичну культуру важливо на основі трьох основних складових: знаннях громадян про функціонування своєї громади та повноваження органів місцевої влади, розумінні цінностей та культури громади, розвитку форм і практик взаємодії в громаді.

Слухачі мали можливість дізнатися про інструменти участі та інструменти впливу громадян у взаємодії з владою та прийнятті рішень у своїх громадах; різновиди е-ресурси, які громадяни можуть використовувати для участі у прийнятті рішень у громаді; про важливість та канали комунікації з владою та чому особливо сьогодні важливо розвивати політичну культуру у громаді і як сформувати свою культуру в громаді. 

«В процесі реалізації нашої сертифікатної програми ми перейшли від психологічних до світоглядних та політичних аспектів соціального менеджерства. Підвищення політичної свідомості та політичної культури населення, без сумніву, важливе для забезпечення стресостійкості громад, що є основною метою нашого проєкту, спрямованого на розвиток соціального менеджерства»,

зазначив координатор проєкту від НаУОА, доктор філософських наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи Дмитро Шевчук.