Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Духовний фронт: відбулася всеукраїнська міжконфесійна молитва за Україну на платформі Цінності

29.04.2022

29 квітня відбулася всеукраїнська міжконфесійна молитва на платформі «Цінності» 2022 на тему: «Спільна діяльність і молитва за Україну в час посилення військової агресії». «Цінності» – це всеукраїнська духовно-молитовна і науково-просвітницька онлайн-платформа. Координатором є настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія», протоієрей Василь Жуковський.

«Наша платформа є дуже важливою, бо ми молимося за міста, обговорюємо різні проблеми, щоб утвердити мир у державі. В Україні прекрасні люди, з чутливою душею, які співпереживають, розуміють, що відбувається. Маючи такий народ, ми повинні робити все, щоб якомога менше людей було знищено ворогом. Молимося, щоб Господь благословив швидке завершення цієї війни»,

зазначив протоієрей Василь Жуковський.

На заході були присутні понад 20 представників різних конфесій. Всі охочі читали молитву за Україну та її перемогу у війні з агресором. Керівник Міжнародної громадської організації «Всеукраїнська християнська служба» Олександр Костюченко наголосив, що відбудовувати нашу державо варто на основі християнських цінностей.

«Як християни ми маємо звертати увагу суспільства на духовну складову. Дуже важливо, що наша держава повинна йти за світлом. Єдине світло – це те, яке сяє від Отця, Сина і Духа Святого. Зараз відповідальний період, щоб ми починали тримати курс на відновлення України на основі християнських цінностей, беручи до уваги саме духовну складову»,

підсумував Олександр Костюченко.

Молебень свідчить про те, що представники різних конфесій об’єдналися у спільній молитві за мир в Україні. Зараз єдність є надзвичайно важливою. Слава Україні! Героям Слава!

 

Читайте також: