Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Про діяльність Верховної Ради України й політичних партій розповіла Наталія Малиновська

01.12.2022

28 листопада в Національному університеті «Острозька академія» в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» відбулося друге заняття викладачів за програмою навчального модуля «Політична грамотність». Спікерка онлайн-зустрічі: Наталія Малиновська, кандидатка політичних наук, старша викладачка кафедри національної безпеки та політології. Модерувала захід кандидатка філологічних наук, доцентка, керівниця Школи освітніх інновацій Юлія Маслова.

Наталія Малиновська презентувала тему «Верховна Рада України та політичні партії в Україні. Як впливати та через які ресурси?».

«Дуже рада, що ми продовжуємо наші зустрічі й говоримо про політичну грамотність і те, яким чином можемо її підвищувати як громадяни»,

зазначила Наталія Малиновська.

Під час лекції спікерка розповіла про законодавчу активність народних депутатів України; законотворчий і законодавчий процес; об’єкти законодавчої ініціативи (законопроєкти, проєкти актів, пропозиції, поправку); публічні консультації тощо.

«Можливість отримувати інформацію й через неї знати, як можна брати участь в управлінні державою, є потужним інструментом, силою громадян»,

додала Наталія Малиновська.

Також спікерка розповіла про ресурси, за допомогою яких можна долучитися до обговорення чи законотворчого процесу:

  • E-петиції на сайті Президента України;
  • Розділ «Для громадськості» на сайті Кабінету Міністрів України;
  • E-кабінет громадянина на сайті Верховної Ради України.

 

Читайте також: