Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася урочиста передача влади ГБС від Лілії Павленко до Марії Ящук

28.10.2022

28 жовтня у стінах Острозької академії офіційно представили нову керівницю студентського самоврядування – Марію Ящук. Символом передачі став нагрудний знак Голови Братства спудеїв, який урочисто вручила керівниця БС 2021-2022 років – Лілія Павленко.

«Уже традиційно в Острозькій академії відбувається урочиста передачі влади Голови Братства спудеїв. Дуже добре, що в нашому університеті вибори завжди проходять чесно й у певній боротьбі, а студенти голосують, обирають свого лідера. Також приємно, що в нас давно вже склалася традиція, коли і студентське братство, і його голова, і всі спудеї працюють на єдине – імідж Острозької академії. Але коли студенти мають певні потреби чи запити, то Братство спудеїв динамічно й потужно передає нам інформацію, що потрібно зробити для покращення студентського життя. Ліля Павленко працювала на посаді Голови Братства спудеїв прекрасно. Сподіваємося, що Марія залишить про себе такий самий спомин, як і Ліля»,

звернувся ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник.

Руслана Каламаж, проректорка з навчально-виховної роботи, докторка психологічних наук, професорка зазначила:

«Насамперед хочу дуже подякувати, сказати теплі, щирі, хороші слова для Лілі і її команди. Нам вдалося налагодити тісну співпрацю. Для Лілі випав найважчий час каденції, бо розпочалася війна. Але незважаючи на всі труднощі, Ліля разом із командою знаходили можливість тримати зв’язок із студентським самоврядуванням інших вузів, збирали благодійні кошти на ЗСУ. Тобі, Лілю і всій твоїй команді, щира подяка. Сподіваюся, що ми працюватимемо з вами й надалі. Сподіваюся на таку ж плідну співпрацю і з Марією, що в нас знову будуть реалізовуватися волонтерські проєкти й інші заходи. Бажаю успіхів!».

Голова Братства спудеїв 2021-2022 років Лілія Павленко зазначила:

«Хочу насамперед подякувати адміністрації. Мені завжди було приємно з вами співпрацювати, а також цікаво організовувати заходи. На жаль, зовнішні події вплинули на наш графік і плани. Хотілося б зробити більше, але вважаю, що все заплановане вдалося. Також дякую команді Марії, яка буде продовжувати мою роботу. Бажаю Марії тільки найкращого, сили, терпіння, щоденного натхнення працювати. І нехай живе й процвітає Братство спудеїв».

Ректорат щиро привітав нову керівницю студентського братства – Марію Ящук. Вона представлятиме інтереси студентства на Вченій раді, важливих заходах у стінах академії й поза ними – на всеукраїнському й міжнародному рівнях. Зараз триває набір у команду під керівництвом Марії. Уже зовсім скоро ми познайомимось із новоствореною командою Братства спудеїв!

«Дякую за підтримку, дякую виборцям, які мене обрали. Рада, що отримую багато заяв у команду і від членів попередньої колегії. Це також дуже цінно й означає, що вони вірять у мене, готові й надалі співпрацювати після такої потужної каденції Лілі. Будемо рухатися далі, відповідати на запити студентів, організовувати потужні зв’язки з студентським самоврядуванням інших університетів, продовжувати працювати на користь ЗСУ й нашого студентства»,

розповіла Голова Братства спудеїв Марія Ящук.

Від усього колективу Національного університету Острозької академії ми бажаємо Лілії досягати нових висот у своїй професійній діяльності й нести цінності академії упродовж усього життя, а Марії – натхнення й бажання працювати на славу Острозької академії, представляти інтереси студентів на всеукраїнському та міжнародному рівнях.