Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

У НаУОА відбулася зустріч із представниками ДСНС та поліції

28.09.2022

28 вересня у Національному університеті “Острозька академія” відбулася зустріч із представниками поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Студенти змогли відвідати подію у офлайн форматі, а також під’єднатися онлайн.

Під час зустрічі майстерка виробничого навчання Острозьких територіальних курсів 3 категорії навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Вікторія Радукан розповіла студентам основні правила поводження із вибухонебезпечними предметами. Вона продемонструвала різні приклади прихованої вибухівки, через які найчастіше отримують травми жителі звільнених від загарбників територій. Також студенти отримали покрокову інструкцію як діяти у випадку знаходження таких пристроїв та дізналися про те, які служби повідомляти.

Також вона наголосила, що насамперед, населення повинно усвідомити, що зазвичай ми маємо справу з не завжди помітними, у більшості випадків замаскованими та прихованими пристроями. Тому населення вчать насамперед поводитися і реагувати на підозрілі предмети.

Фахівець відділу із забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій у Рівненському районі Володимир Трофіменко розповів студентам про основні проблеми, з якими стикаються піротехніки під час розмінування. Адже велика кількість сучасних мін, бойових снарядів мають пластмасові корпуси – коли сапер йде з пошуковим апаратом, може їх не помічати.

Інспекторка сектору ювенальної превенції Рівненського районного управління поліції, лейтенантка поліції Діана Бабій розповіла студентам про основні види правопорушень і відповідальність за них. Вона наголосила:

“Відповідальність за осіб, які не досягли 18 років, лежить на їх батьках. Однак адміністративна та кримінальна відповідальність за правопорушення настає з 16 років”.

За словами, Дмитра Шевчука, проректора з науково-педагогічної роботи НаУОА, ця тема є особливо актуальною для студентів-першокурсників, які в цей період набувають повноліття:

“Попереджений – значить озброєний. Це основна теза сьогоднішньої зустрічі”.