Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Круглий стіл: «Фінансово-економічні аспекти соціального захисту ВПО в територіальних громадах України»

28.09.2022

28 вересня в Національному університеті Острозька академія відбувся круглий стіл на тему «Фінансово-економічні аспекти соціального захисту ВПО в територіальних громадах України».

Модераторкою зустрічі була Ольга Дем’янчук, докторка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту, заступниця декана економічного факультету з навчально-наукової роботи.

«Для студентів першого курсу сьогоднішній круглий стіл проводиться вперше, тому що вони нещодавно розпочали своє навчання. Окрім освітнього процесу, для студентів організовуються різні наукові заходи. На кафедрі фінансів, обліку і аудиту діють наукові гуртки, зокрема такий гурток як «Фінансово-економічні аспекти соціально-економічного розвитку територіальних громад в Україні», керівником якого є я. Сьогодні в рамках цього наукового гуртка ми проводимо круглий стіл на тему «Фінансово-економічні аспекти соціального захисту ВПО в територіальних громадах України. Зараз це дуже важлива й актуальна тема. Виступи наших першокурсників вкотре підтверджують, що до нас приходять найкращі абітурієнти України»,

зазначила Ольга Дем’янчук.

Гостями круглого столу були: Тарас Хмарук, секретар Острозької міської ради; Ольга Новодворська, начальниця відділу призначення соціальних виплат Управління праці та соціального захисту населення виконкому Острозької міської ради; Оксана Зінчук головна спеціалістка відділу з питань праці та сімейної політики Управління праці та соціального захисту населення виконкому Острозької міської ради. 

Студенти першого курсу ОПП «Фінанси та бізнес аналітика», а також ОПП «Облік і оподаткування» підготували свої виступи за трьома напрямами соціального захисту внутрішньо переміщених осіб:

  • фінансові виплати ВПО й участь міжнародних організацій у їхньому забезпеченні;
  • житлове питання з ВПО й надання допомоги на проживання;
  • зайнятість ВПО й соціальне підприємництво в Україні.

«Ми отримали багато нової інформації про внутрішньо переміщених осіб, а також дізналися, як можна їм допомагати тощо. Під час заходу обговорили те, як внутрішньо переміщені особи можуть покращувати умови свого життя, розвиватися або отримувати виплати. Загалом круглий стіл був дуже пізнавальним для нас»,

поділилася враженнями студентка 1 курсу ОПП «Фінанси та бізнес аналітика» Анастасія Осипчук.

До слова, команди першокурсників до круглого столу готували студентські куратори 3-го курсу спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування Ірина Мірецька, Богдана Ясніревич і Зоряна Поперецька.