Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Едуард Балашов взяв участь в Українсько-британській конференції, присвяченій програмі «Ініціативі Єднання»

28.06.2022

28 червня помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Національного університету «Острозька академія», профемор Едуард Балашов взяв участь в Українсько-британській конференції, присвяченій програмі «Ініціативі Єднання». Ця програма спрямована на розвиток співпраці між українськими і британськими університетами.

У конференції взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Великобританії п. Мелінда Сіммонс та Надзвичайний і Повноважний Посол України у Великобританії п. Вадим Пристайко. Вони привітали учасників конференції і відзначили надзвичайну актуальність цієї програми у сучасних умовах. Помічник Президента України та водночас представник Президентського фонду підтримки освіти, науки та спорту п. Ольга Будник переказала вітальне слово і слова підтримки такої ініціативи від Президента України Володимира Зеленського.

Під час конференції обговорювалися стратегічні питання започаткування співпраці між українськими й британськими університетами, яка була б взаємно вигідною і корисною для обох країн. Представники британських університетів висловили солідарність з українським народом у визвольній боротьбі проти загарбників й запевнили в підтримці українських науковців. Було визначено пріоритетні напрямки співробітництва, а також стратегічне бачення сторін щодо налагодження довготривалої співпраці.

Участь у конференції взяли понад 200 представників ЗВО Великобританії та України. Організатором стала компанія «Cormack Consultancy Group», з якою Острозька академія налагодила довготривалу успішну співпрацю. До речі, надзвичайно приємно відзначити, що в цій компанії працює випускниця факультету міжнародних відносин Острозької академії Оксана Вавренчук. 

«У рамках ініціативи «UK-Ukraine Twinning Initiative» Острозька академія налагоджує співпрацю з Університетом Сент-Ендрюс, з Віце-Президентом якого п. Бредом Маккеєм нещодавно було проведено зустріч. Наразі планується розробка й підписання угоди про співпрацю. Висловлюємо слова вдячності нашим колегам за величезну підтримку України й Острозької академії в цей нелегкий час, яку ми щиро цінуємо. Віримо, що незабаром наша країна переможе, і ми матимемо можливість повноцінно розвивати нашу співпрацю з Університетом Сент-Ендрюс у межах виконання стратегії інтернаціоналізації НаУОА»,

відзначає Едуард Балашов.