Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Психологічний фронт: про стрес розповіла Вікторія Кондратюк

28.03.2022

28 березня у Національному університеті «Острозька академія» відбувся семінар для викладачів і тьюторів «Що можна і чого не варто робити під час стресу?». Лекторка – Вікторія Кондратюк, керівниця психологічної служби НаУОА, практична психологиня, заступниця директора НЦ Саногенна педагогіка, викладачка кафедри психології та педагогіки, тренерка міжнародних програм: «Емоційна Аптечка», «Школа для Батьків та Вихователів».

Спікерка розповіла про стрес і дистрес, а також конкретні кроки дій під час актуальної загрози. В основі семінару – дослідження ізраїльського спеціаліста, доктора філософії, експерта в галузі гострих травм, екстреного втручання у сферу психологічного здоров'я, першої психологічної допомоги PFA Моше Фархі.

«Важливо, щоб кожен свідомий громадянин отримав базові знання у способах реагування на надзвичайну ситуацію, що стосується й сьогодення. Коли ми переживаємо стрес, то перші десять днів маємо гостру реакцію на нього. Якщо вчасно не діяти, то можуть розвинутися психічні розлади. Від початкового контакту залежить подальший стан людини. Наша психіка є сильною, потрібно їй не заважати й не допускати помилок»,

сказала Вікторія Кондратюк.

Спікерка додала, що у випадку конкретної екзистенційної загрози життю, разом із безпорадністю в людини виникає страх, після цього – сприйняття травми. Кожен на ситуацію війни реагує по-різному, тому переживає гостру реакцію на стрес, тобто адекватну реакцію на важку подію. За словами Вікторії Кондратюк, найголовніше – це вплинути на неї, щоб у людини не виникла подвійна безпорадність, бо тоді сприйняття травми теж стане важчим. 

«У теперішній ситуації ми можемо відчувати різні емоції. Дуже добре, коли люди підтримують одне одного, це надзвичайно важливо»,

підсумувала Вікторія Кондратюк.

Також спікерка надала поради, що потрібно робити, аби у стресовій ситуації в людини не розвинулися психічні розлади. Викладачі, тьютори і студенти мали можливість поставити уточнюючі запитання й висловити фідбек щодо лекції.

До слова, за цим покликанням можна переглянути вебінар ізраїльського спеціаліста Моше Фархі «Методи реагування під час надзвичайних ситуацій для фахівців із надання екстреної допомоги».

 

Читайте також: