Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії проведуть конкурс «Учитель року предметів духовно-морального спрямування»

16.03.2023

На базі науково-дослідної лабораторії християнської етики, психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія» упродовж 31 березня – 1 квітня проведуть XVІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Учитель року предметів духовно-морального спрямування-2023» в онлайн-форматі. Тема – «Виховуємо патріотів України – захисників рідної землі». Привчай юнака до дороги його, і він, як постаріється, не уступиться з неї (Приповісті Соломона 22: 6).

До участі у фестивалі-конкурсі запрошуємо вихователів дошкільних закладів, вчителів загальноосвітніх шкіл, викладачів професійно-технічних і закладів вищої освіти України, які викладають предмети духовно-морального спрямування, а саме: «Основи християнської етики», «Духовно-моральні основи людини і суспільства», «Християнська етика в українській культурі», «Етика: духовні засади», «Етика», «Людина і світ», «Людина і суспільство», «Релігієзнавство», «Історія релігії», «Філософія релігії», «Психологія релігії» тощо або цікавляться проблемами духовно-морального виховання дітей та молоді.

Запрошуємо також вчителів загальноосвітніх шкіл України з основ наук, що інтегрували предмети духовно-морального спрямування у свій предмет.

Мета конкурсу – привернути увагу українського суспільства до вихователя, вчителя, викладача, який читає предмети духовно-морального спрямування, як однієї з центральних постатей освітнього процесу, сприяти його професійному становленню, обміну досвідом, зростанню професійної майстерності. Результатом зростання професійної майстерності педагога стане удосконалення духовно-морального виховання дітей і молоді, успішна розбудова українського суспільства на засадах духовності й моралі.

Цьогоріч особливу увагу звертаємо на духовно-патріотичний потенціал Святого Письма, підкреслюємо місію вчителя предметів духовно-морального спрямування й відповідну освітню діяльність учнів. Акцент робимо на усвідомленні цінності захисту Батьківщини від російських агресорів, цінності миру, як особливого стану людини, сім’ї, колективу, школи, держави для життя, навчання й праці.

 

Конкурсні випробування для учасників

для вихователів закладів дошкільної освіти,
для вчителів закладів загальної середньої освіти,
для викладачів професійно-технічних навчальних закладів,
для викладачів закладів вищої освіти:

  1. Письмовий тест на знання Святого Письма (учасники пишуть тест під час конкурсу).
  2. Демонстрація фрагменту уроку духовно-морального спрямування для певного класу (заняття для певного віку дітей / студентів) (за власним вибором із урахуванням загальної теми).
    Час для виступу – до 10 хв.

Призери фестивалю-конкурсу будуть нагороджені дипломами переможців (І, ІІ та ІІІ місце). Усі учасники отримають грамоти в різних номінаціях.

 

ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ

І. Демонстрація фрагменту уроку духовно-морального спрямування для певного класу має на меті урахування загальної теми конкурсу «ВИХОВУЄМО  ПАТРІОТІВ УКРАЇНИ – ЗАХИСНИКІВ РІДНОЇ ЗЕМЛІ» Привчай юнака до дороги його, і він, як постаріється, не уступиться з неї. Приповісті Соломона 22: 6

Демонстрація фрагменту уроку передбачає використання історій зі сторінок Біблії, що яскраво демонструють Божий заклик захищати Батьківщину, рідний дім, свою землю, піклуватися про мир на Землі, особистий і професійний  досвід миротворчої діяльності педагога.

ІІ. Учасникам необхідно підготувати вдома:

Розгорнутий конспект (заняття / уроку / практичного заняття) оформити в редакторі Microsoft Word; шрифт Times New Roman; розмір шрифту – 14; інтервал – 1,0.

ІІІ. Електронний варіант заявки на участь у конкурсі необхідно подати разом із конспектом (заняття / урок / практичне заняття) – в одному документі. Зразок подаємо.

ІV. Заявку й конспект надіслати в електронному вигляді до 20 березня 2023 на таку адресу teachers.fest@oa.edu.ua 

V. Початок о 10 год. 31 березня 2023 року.

VІ. Адреса для листування: Лабораторія християнської етики, психології та педагогіки; Національний університет «Острозька академія», вул. Семінарська, 2, м. Острог, Рівненська область, 35 800.

VIІ. Оргкомітет:

 

 

ДОДАТОК № 1

до Положення про проведення
Всеукраїнського фестивалю-конкурсу
«УЧИТЕЛЬ РОКУ ПРЕДМЕТІВ
ДУХОВНО-МОРАЛЬНОГО СПРЯМУВАННЯ»

 

ЗРАЗОК ОФОРМЛЕННЯ:

 

РОБОТА УЧАСНИКА

XVІІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу
«УЧИТЕЛЬ РОКУ ПРЕДМЕТІВ
ДУХОВНО-МОРАЛЬНОГО СПРЯМУВАННЯ-2023»

 

УЧАСНИК

Ткачук Галина Петрівна, учитель початкових класів та курсу «Основи християнської етики» Гончарівського НВК «ЗОШ I-IІI ступенів-ДНЗ» Тернопільської області

067 376 2552
Halyna_04@gmail.com

ЗАГАЛЬНА тема 2023 року:

«ВИХОВУЄМО  ПАТРІОТІВ УКРАЇНИ – ЗАХИСНИКІВ РІДНОЇ ЗЕМЛІ» Привчай юнака до дороги його, і він, як постаріється, не уступиться з неї.

 

4 клас

Розгорнутий конспект уроку

Тема: «  »

(текст конспекту уроку)

 

Дата



Координатор XVІІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Учитель року предметів духовно-морального спрямування», доктор педагогічних наук, професор Національного університету «Острозька академія» Василь Миколайович Жуковський

Інформаційний лист