Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Із Днем народження, Острозька академіє!

27.10.2022

Національний університет «Острозька академія» відзначає 446 років із моменту заснування й 28-річчя з моменту відродження.

Святкування Дня Острозької академії розпочалося 27 жовтня із святкового молебню у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького. Студенти, викладачі й працівники університету молилися не лише за процвітання вишу, а й за мир в Україні.

Настоятель храму, протоієрей Василь Жуковський зауважив:

«Острозька академія у 1994 році прийшла в систему освіти незалежної Української Держави, щоб виконувати унікально важливу місію – плекати біблійні цінності в молодого покоління молодої держави, здійснювати духовно-моральне виховання на християнських цінностях, формувати високоморальну особистість. І вона виконувала й продовжує виконувати з честю цю високу місію».

Під час урочистого відкриття Дня університету ректор НаУОА, доктор психологічних наук, професор Ігор Пасічник виступив із вітальним словом до викладачів і студентів:

«Щиросердечно вітаю вас дорогі спудеї, викладачі, співробітники, наші гості із Днем академії. Ця підступна війна внесла свої корективи у сьогоднішнє відзначення цього заходу. Але всі ми віримо в перемогу Збройних сил України. До війни Острозька академія працювала в одному напрямку – навчально-науковому. З перших днів війни ми почали працювати ще в одному напрямку – допомоги Збройним силам України. Як завжди, ми робимо це динамічно і злагоджено. Безмежно вдячний вам, шановні спудеї, студентське братство за ініціативу проведення Дня академії під гаслом «Для Збройних сил України». Мета всіх заходів – це збір коштів для допомоги українським захисникам. Вірю, що це наш невеликий, але вагомий внесок у перемогу»,

зазначив Ігор Пасічник.

На День університету до Острозької академії завітали: голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль; меценат, фундатор #РодовідСтипендії, почесний професор кафедри філософії НаУОА, засновник «Науково-практичного центру інноваційних та неінвазивних технологій і профілактичної медицини» Ігор Дідковський; мер Острога Юрій Ягодка.

«Шановні студенти, ви особливі, ви – точка росту Рівненщини, фундамент освіти цілої країни. Ви неймовірні, надихаючі, сміливі, креативні. Будьте такими, пам’ятайте, що це ваш день народження. Щиро дякую вам за ту енергію, яка від вас лунає й за те, що ви робите для перемоги України. Ваше волонтерство, творчі напрацювання, наукові роботи – це і є фундамент нашої перемоги»,

наголосив Віталій Коваль.

Після цього відбулося вручення студентам НаУОА сертифікатів для оплати за навчання від грантодавців. Зокрема меценат, фундатор #РодовідСтипендії Ігор Дідковський вручив 4 особливо обдарованим студенткам-магістранткам Острозької академії #РодовідСтипендії на повну оплату навчання на другому (магістерському) рівні вищої освіти. 

«Вірю, що Острозька академія разом з Острогом може стати туристичним центром і загалом джерелом української ідентичності»,

додав Ігор Дідковський.

Юрій Ягодка вручив сертифікати на іменні стипендії Острозького міського голови 4 студентам НаУОА – випускникам Острозької міської територіальної громади.

«Переконаний, що коли ми допомагаємо зараз студентам, то в майбутньому вони будуть потужними людьми й допоможуть Острозькій академії ще більше»,

зазначив Юрій Ягодка.

Святкування Дня університету продовжилося ярмарком «Зігрій ЗСУ» у студентському парку. Під час дійства творчі вихованці університету представляли свої художні доробки й фотороботи, рукодільні вироби, продавали смаколики, сувеніри із символікою університету, демонстрували власні таланти в танцювальних і сольних номерах. Усі виручені кошти з ярмарки передадуть на потреби українських захисників.

Також військовослужбовці Центру забезпечення заходів цивільно-військового співробітництва Збройних сил України вручили подяку колективу Національного університету «Острозька академія».

Далі всі охочі мали можливість відвідати відкриття фотовиставки за результатами фотоконкурсу «Миті в ОА» в Науковій бібліотеці закладу, а також переглянути презентацію аудіотуру Острозькою академією. 

Завершальним акордом святкового дня стала футбольна товариська зустріч між студдеканами й викладачами університету. Перемогу здобула команда викладачів.

«Вітаю всіх зі святом академії. Рада, що ми змогли організувати цей захід. Дуже круто, що нам вдалося зібрати кошти на допомогу Збройним силам України»,

зазначила голова Братства спудеїв НаУОА Марія Ящук.

Упродовж дня відбувався конкурс між факультетами й інститутами «Супер-бджілка», а ще – аукціон лотів.

Крім цього, у мистецькій галереї колектив Музею історії Острозької академії організував презентацію фотовиставки Дмитра Козацького «Світло переможе».

Також студенти мали можливість відвідати книжкові виставки до Дня університету в Науковій бібліотеці НаУОА, залі абонементу імені Віталія й Олени Гайдуків, а ще книжкову виставку «З історії Острозької академії» (Наукова бібліотека НаУОА).

«Мені дуже сподобався День університету. Незважаючи на тривогу, захід був чудовим. Атмосфера Острозької академії надзвичайна»,

поділилася враженнями студентка 1 курсу факультету романо-германських мов Вікторія Хом’як.