Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Відбудеться презентація проєкту «Збереження та діджиталізація стародруків та рідкісних книг з колекцій Національного університету «Острозька академія»

26.12.2022

28 грудня о 14.30 в приміщенні експозиції стародруків та рідкісних книг Музею Національного університету «Острозька академія» (захрестя храму прп. Ф. Острозького) відбудеться презентація грантового проєкту, присвяченого збереженню й захисту цінних книжкових видань із колекцій НаУОА.

Реалізація проєкту «Збереження та діджиталізація стародруків та рідкісних книг з колекцій Національного університету «Острозька академія» стала можливою завдяки фінансовій підтримці Стабілізаційного фонду культури та освіти 2022 Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut. До команди проєкту увійшли працівники університетського музею й Інституту дослідження української діаспори ім. проф. Любмира Винара. У межах грантової програми було придбано необхідне обладнання для створення правильних мікрокліматичних і безпекових умов збереження цінних книг, що в умовах війни опинились під загрозою знищення. Одним із основних напрямків роботи стало оцифрування найцінніших видань. Доступ до електронних копій книг буде можливим завдяки створеному в рамках проєкту веб-ресурсу «Pro libris».

Під час презентації заплановано ознайомлення із завданнями й процесом реалізації проєкту, представлення сайту «Pro libris», обговорення й обмін думками щодо процесу збереження цінних книжкових видань в умовах воєнного стану. 

Про перебіг реалізації проєкту можна дізнатись також на сайті Музею НаУОА https://museum.oa.edu.ua/ й у соціальних мережах https://www.facebook.com/MuseumOfOstrohAcademy/

Контактна особа – Шляхова Ольга 0987814764