Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася лекція «Забезпечення якості вищої освіти: стан і виклики»

27.09.2022

26 вересня в Національному університеті «Острозька академія» в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» відбулося четверте заняття викладачів за програмою навчального модуля «Студії зі стратегування якості освіти ЗВО: від парадигми до практики». Спікерка онлайн-зустрічі: Юлія Шулик, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту, помічниця ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якості освіти НаУОА. Модерувала захід кандидатка філологічних наук, доцентка, керівниця Школи освітніх інновацій Юлія Маслова.

Юлія Шулик презентувала другу частину теми «Забезпечення якості вищої освіти: стан і виклики». Зокрема спікерка закцентувала увагу на проходженні акредитації; ролі учасників освітнього процесу в забезпеченні якості; комунікації, проведенні опитувань і напрямах покращення забезпечення якості освіти; визначенні методів викладання й оцінювання результатів навчання.

Під час заняття Юлія Шулик розповіла про процедуру акредитації, а саме:

  • подання заявки;
  • вибір акредитаційного агентства, переговори, попереднє узгодження освітніх програм, які будуть підлягати акредитації, а також вартості послуги;
  • укладання контракту (тип послуги, сума витрат, терміни оплати, гарантії конфіденційності);
  • формування експертної групи. Вибір експертів здійснює агентство;
  • міжнародна акредитація: процедура (1,5-2 роки).

Також наприкінці зустрічі спікерка зазначила про якість освітньої діяльності: організацію освітнього процесу; забезпечення вибору вибіркових дисциплін; самоврядування; взаємозв’язки з випускниками, роботодавцями, професіоналами, проведення опитувань; комунікацію – процедури розгляду конфліктних ситуацій.

«Наше з вами завдання не тільки організувати освітній процес, але і вдосконалювати його для студентів, викладачів. У цьому суть роботи системи якості освітньої діяльності»,

зауважила Юлія Шулик.

«На зустрічі присутні представники різних закладів освіти, різних спеціальностей. І це єднає нас, адже норми, правила, цінності для всіх освітян єдині. Тому єднаймося, наснаги й успіхів нам»,

підсумувала Юлія Маслова.

 

Читайте також: