Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

5 порад від психолога Вадима Любомирського як налаштуватися на навчання під час війни

26.09.2022

Нещодавно розпочався новий навчальний рік у складній для нашої країни ситуації – війни. Ми вирішили запитати керівника психологічної служби НаУОА, практичного психолога Вадима Любомирського про поради для студентів, як налаштуватися на навчальний процес в умовах воєнного стану. Зокрема це:

  1. Автентичність. Транслюйте у світ те, що відчуваєте.
  2. Виражайте емоції, бо «консервування» емоцій у собі дуже шкодить. Якщо не знаєте як, боїтеся нашкодити комусь, виражаючи емоції, то зверніться до психолога. Ви зможете зробити це із супроводом, дізнатися про екологічні способи вираження емоцій.
  3. Не намагайтеся створити образ всемогутнього героя. Наша сила в єдності, разом можна вирішити будь-яку проблему.
  4. Використовуйте для себе принаймні дві години часу в день. Зробіть щось приємне (не деградуючи), наприклад, це може бути різьба з дерева. У ці моменти не думайте про справи, які не встигли зробити тощо. Зосередьтеся на тут і тепер.
  5. Стабільний режим дня сприятиме вашій здатності до роботи.

«Ці п’ять пунктів є важливими в контексті налаштування на навчання, бо, тільки піклуючись про себе, ми можемо бути готовими до роботи. Якщо знаходимося в хаосі, думаємо завжди про проблеми, то в нас нічого не вийде. Тому дуже важливо турбуватися про свій емоційний фон і загальний стан»,

зазначив Вадим Любомирський.

За потреби, ви можете звертатися до Психологічної служби НаУОА.

Контактна інформація:

тел.: (098) 862-89-40
e-mail: vadym.liubomyrskyi@oa.edu.ua