Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Всесвітній молебень за мир в Україні

26.01.2022

У студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького 26 січня відбувся Всесвітній молебень за мир в Україні на підтримку ініціативи Папи Римського Франциска. У молитві взяли участь настоятель храму, протоієрей, Василь Жуковський, отець Микола Адамович (Українська Греко-Католицька церква св. Йоакима і Анни, м. Острог), отець Вальдемар Шляхта (Парафія Успіння Пресвятої Діви Марії Римсько-Католицької Церкви, м. Острог), пастор Володимир Кримінський (Церква євангельських християн-баптистів «Спасіння», м. Острог). Присутніми були також студенти, викладачі, співробітники університету й містяни.

«Дякую всім, хто сьогодні прийшов до храму, хто знаходиться в інших місцях і підносить свої голоси за мир в Україні і світі. Сьогодні ми помолилися ще й за примноження любові, викорінення всякої ненависті і злоби. Ми попросили Бога захистити нашу державу від видимих і невидимих ворогів і дати можливість надалі розбудовувати нашу державу. У цих умовах нас може захистити лише Бог і духовний світ, спільні та рішучі дії міжнародної спільноти, мудрі дії вітчизняного керівництва, єдність і сила духу нашого народу»,

зазначив у прововіді протоієрей Василь Жуковський.