Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася лекція «Резилієнтність сім’ї»

25.11.2022

У рамках Вишеградського фонду для здобувачів освітніх програм «Психологія» і «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови» 25 листопада відбулася відкрита зустріч на тему: «Резилієнтність сім’ї». На захід завітала директорка Інституту сімейної терапії та терапії стосунків (Словаччина), супервізорка, терапевтка Душана Приєградна. Переклад лекції здійснювала викладачка кафедри філософії та культурного менеджменту НаУОА Тетяна Кучер.

Зі вступним словом звернулася Галина Гандзілевська, докторка психологічних наук, професорка, гарантка освітньої програми «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови» й організаторка відкритої лекції:

«Сім’я є потужним ресурсом, опорою в непростих ситуаціях для дитини. А тому батькам дуже важливо вміти бути разом зі своїми дітьми, чути одне одного, плекати сімейні цінності, конструктивно взаємодіяти. Резилієнс сім'ї (родини) науковці і визначають як її здатність як системи вистояти й відновитися після життєвих випробувань. Особливо це актуально в сучасних умовах, які переживаємо. Дуже вдячна Еві Шкорваговій, з якою наші студенти вже знайомі, що запросила докторку Душану Приєградну поділитись професійним досвідом із майбутніми вчителями і психологами».

Під час лекції Душана Приєградна розповіла про те, як підтримати сім’ї, які потребують допомоги у складні періоди життя, відшукати ресурси і шляхи розвитку в таких ситуаціях. 

Також спікерка закцентувала увагу на реляційній моделі поведінки дітей, яка допоможе майбутнім учителям знаходити нові форми роботи з дітьми.

Враженнями від зустрічі поділилася студентка 3 курсу ОПП «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови» Аліна Довга:

«Лекція на тему резилієнтності сім’ї виявилась дуже цікавою й пізнавальною. Було корисно почути щось нове в такий непростий час і набратися досвіду. Саморозвиток може бути доступий навіть завдяки онлайн-формату».

 

Читайте також: