Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

25 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства відносно жінок

25.11.2022

Історія відзначення цієї дати починається з 25 листопада 2000 року, коли «Генеральна Асамблея ООН оголосила цей день Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства відносно жінок і запропонувала урядам, міжнародним організаціям і неурядовим організаціям проводити в цей день заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до цієї проблеми».

Мета цього дня – показати «важливість проблем, із якими щоденно у світі стикаються тисячі жінок; нагальність їх розв’язання й запропонувати шляхи виходу з ситуації, що склалася».

Нещодавно в Україні набула чинності Стамбульська конвенція – Конвенція Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству й боротьбу із ними. Це важлива подія, адже «Конвенція матиме вплив на інтереси України в частині виконання міжнародних зобов’язань у сфері прав та основоположних свобод людини, що ще на один крок наближає Україну до повноцінного членства в Європейському Союзі».