Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Доцентка Острозької академії Ольга Дем’янчук провела вебінари із фінансів

24.06.2022

У рамках співпраці кафедри фінансів, обліку і аудиту економічного факультету Національного університету «Острозька академія» та клубу PRAVOKATOR. Київ та Харків, Міністерства юстиції України, БПД (безоплатної правової допомоги) 8 та 23 червня відбулися онлайн-вебінари. Спікерка – докторка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту НаУОА Ольга Дем’янчук презентувала дві теми: «Правові аспекти оподаткування доходів фізичних осіб та податкова соціальна пільга в умовах воєнного часу» та «Фінансові шахрайства. Їх види та правове регулювання».

Слухачами вебінарів стали понад 74 центри БПД різних областей України.

Під час онлайн-тренінгів розглянули такі основні проблемні питання: 

  • податкові зміни під час війни в оподаткуванні фізичних осіб та ФОПів;
  • відрахування із заробітної плати 2022 року та ПСП (податкова соціальна пільга)-2022: кому і як надавати;
  • до яких доходів не може бути застосована податкова соціальна пільга;
  • аліментні зобов'язання в період воєнного стану;
  • чи потрібно проводити утримання за виконавчим листом у період воєнного часу;
  • чи потрібно відраховувати профспілкові внески із зарплати працівника в період дії воєнного стану;
  • види фінансового шахрайства та як убезпечити себе від цього;
  • банківське шахрайство, платіжне шахрайство, кардинг, телефонне шахрайство тощо в умовах воєнного стану;
  • типові сценарії телефонного шахрайства;
  • шахрайські схеми в період дії воєнного стану і як себе вбезпечити.

Денис Ніколайчук, координатор Правового клубу PRAVOKATOR подякував за проведення цікавих і корисних тренінгів і додав, що вебінари отримали багато позитивних відгуків від учасників.

До слова, у рамках співпраці кафедри фінансів, обліку і аудиту НаУОА з клубом PRAVOKATOR буде проведено тренінг у липні цього року.