Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії говорили про волонтерську діяльність закладу

23.09.2022

23 вересня в Національному університеті «Острозька академія» для студентів першого курсу відбулася зустріч з Ольгою Балацькою – керівницею волонтерського центру Острозької академії, директоркою Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки, кандидаткою юридичних наук, доценткою.

Під час зустрічі спікерка розповіла про хроніку волонтерської діяльності Острозької академії під час війни.

Ольга Балацька зауважила, що викладачі, працівники і студенти університету з початку війни розгорнули активну роботу на різних фронтах: волонтерському, інформаційному, духовному, психологічному, історичному, юридичному, економічному тощо.

«Повномасштабне вторгнення агресора 24 лютого зумовило ряд викликів перед кожним із нас. Ви можете пишатися одне одним і також своєю альма-матер, Острозькою академією, оскільки небайдужість НаУОА як закладу освіти мала й має своїм наслідком те, що ми здійснюємо благодійну волонтерську діяльність. Сьогодні такий час, що кожен із нас волонтер: хтось плете сітки, готує їжу, збирає кошти, хтось організовує аукціони, навчається чи працює й так підтримує економіку держави. З кожною цією краплинкою допомоги ми всі разом наближаємо нашу перемогу»,

підсумувала Ольга Балацька.

Студентка 3 курсу Інституту права, голова Ради правників, Анна Хомякова зазначила:

«Від усього Острозького осередку хочу висловити щиру подяку Ользі Романівні за таку цікаву й корисну лекцію. Як спікерка сказала сьогодні, важливо розуміти, що кожен із нас є волонтером. Нам справді було приємно дізнатись більше за організацію такої важливої роботи в рідній Острозькій академії».

Враженнями від зустрічі поділилася студентка 1 курсу факультету романо-германських мов Вікторія Ящук:

«Я приємно вражена, що Острозька академія займається волонтерською діяльністю. НаУОА, будучи невеликим університетом, не виявив байдужість і зробив досить велику роботу, допомагаючи ЗСУ і внутрішньо переміщеним особам. Захоплююсь патріотизмом викладачів і працівників Острозької академії».