Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

«Рекреація – 2022» в Острозькій академії

23.06.2022

23 червня у Національному університеті «Острозька академія» відбулася «Рекреація-2022». Під час заходу оголосили спортивні підсумки спартакіади «Разом до перемоги», яка відбувалася упродовж навчального року. За цей час були проведені змагання з: футболу і баскетболу (офлайн), шахів, FIFA, Dota, Counter-Strike (онлайн).

Ректор Національного університету «Острозька академія», професор Ігор Пасічник зазначив, що завдяки організації Рекреації вдалося відродити традиції нашої альма-матер: 

«Це було найбільш веселе свято. Ми збиралися на стадіоні, відзначали закінчення навчального року підсумками спортивних змагань в університеті. Цього року ми теж планували «Рекреацію-2022», із задоволенням провели б її тут разом, але підступний, лютий ворог, що напав на Україну, не дав можливості нам провести багато заходів. Зараз усі ми усвідомлюємо, що кожного дня гинуть люди, найкраще, що є в нації. Надія на вас, молодих людей, на студентів».

Ігор Демидович додав:

«Ми можемо пишатися нашою альма-матер. Ми показуємо, як потрібно працювати на всіх фронтах, сьогодні продемонстрували, як треба працювати на спортивному фронті. Він теж дуже важливий, бо тренується тіло, розум, майбутнє України. Вітаю нас всіх із цим святом. Ми повинні показати ворогові, що працюємо, маємо хороший настрій, добре тренуємося, готові завжди допомогти тим, хто зараз воює».

Завідувач секції фізичного виховання, старший викладач кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання Геннадій Стадніков додав:

«Дякую всім студентам, які відгукнулися на заходи, що ми організовували разом із спортивним підрозділом Братства спудеїв. Спорт завжди тренує силу волі, а цю спартакіаду ми назвали «Разом до перемоги». Це дуже важливо в теперішній час, тому що ми однозначно переможемо».

Після цього відбулася церемонія нагородження. Докторка психологічних наук, професорка, проректорка з навчально-виховної роботи НаУОА Каламаж Руслана Володимирівна вручила грамоти й символічні значки від Братства спудеїв студентам, які проявили активну участь у спортивному житті університету.

«Фізична культура і спорт – це один із тих важливих ресурсів, які допомагають людині зберігати високий рівень резилієнсу, тобто життєстійкості, здатності опиратися стресовим обставинам; а ще допомагають функціонувати, адаптовуватися понад усе, реалізовувати свої цілі й загалом залишатися людиною. Вітаю студентів, які показують нам приклад цієї життєстійкості й того, як потрібно займатися фізичною культурою і спортом»,

зазначила Руслана Каламаж.

Ректор Острозької академії Ігор Пасічник вручив грамоти переможцям у змаганнях із таких видів спорту:

  • баскетбол – Навчально-науковий інститут права ім. І Малиновського;
  • шахи – економічний факультет;
  • FIFA – факультет романо-германських мов;
  • Dota, Counter-Strike – Навчально-науковий інститут міжнародних відносин та національної безпеки;
  • футбол – Навчально-науковий інститут права ім. І Малиновського.

За підсумками змагань упродовж року, факультет романо-германських мов посів третє місце. Навчально-науковий інститут права ім. І Малиновського посів другу сходинку. Першість здобув Навчально-науковий інститут міжнародних відносин та національної безпеки. Команда інституту отримала головний приз спартакіади – Кубок Ректора, а також грошову винагороду.

Наприкінці заходу Ігор Пасічник від імені імені всього ректорату подякував кафедрі громадського здоров‘я та фізичного виховання НаУОА за креативність й організацію змагань.