Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Про роботу системи UMSystem в Острозькій академії

22.09.2022

У Національному університеті «Острозька академія» впроваджено сучасну систему керування навчальним закладом – UMSystem. За словами розробників, використання цієї системи значно покращить конкурентоспроможність закладу освіти.

Дмитро Шевчук, доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА зазначає:

«В Острозькій академії уже декілька років діє електронна система планування роботи викладачів і підготовки звітів із її виконання. Наш університет демонструє високий рівень діджиталізації процесів і впроваджує інформаційні сервіси, які дозволяють ефективно організовувати освітній і науковий процес. Із кінця минулого навчального року ми впровадили систему Umsys, яка є розробкою фахівців із НаУОА. Тож, спираючись на досвід попередніх років і проаналізувавши його, в Острозькій академії продовжується впровадження інноваційних технологій, які пов'язані з академічним менеджментом».

Леся Голоюх, керівниця навчально-методичного відділу, методистка вищої категорії каже, що ІС UMSystem створена, аби для початку акумулювати в собі всі інформаційні ресурси, які є в Острозькій академії зараз (ІС Розклад, ІС Деканат, QA), а як максимум – напрацювати єдину систему документообігу, ресурсів, інформації, якою б користувалися адміністрація, здобувачі вищої освіти, викладачі. 

За словами Лесі Голоюх, уже зараз за допомогою ІС UMSystem відбувається запис на вибіркові дисципліни, опитування щодо якості викладання, звітування викладачів. У майбутньому її функції тільки збільшуватимуться.

«Насправді усі процеси в університеті пов'язані між собою й ґрунтуються на навчальних планах студентів і аспірантів. Та сама інформація є і в розкладі занять, і в залікових книжках студентів, і в додатку до диплома. Запровадження єдиної системи, яка б їх синхронізувала, дозволить значно спростити роботу для викладачів і працівників, а для студентів і аспірантів буде зручніше отримати потрібну інформацію чи скористатися інформаційними ресурсами Острозької академії навіть дистанційно. Це важливо особливо зараз»,

додає Леся Голоюх.

За допомогою UMSystem викладачі можуть спланувати свою наукову, методичну, виховну, організаційну роботу на цей навчальний рік. До минулого семестру в Острозькій академії функціонувала система QA, а запровадження такої можливості в UMSystem є ще одним кроком до об'єднання інформаційних ресурсів НаУОА.