Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії оголосили результати фотоконкурсу «Миті в ОА»

22.06.2022

22 червня у Національному університеті «Острозька академія» відбулося оголошення результатів фотоконкурсу «Миті в ОА». Модерував захід доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА Дмитро Шевчук.

«Вітаємо вас на завершенні нашого першого академічного фотоконкурсу «Миті в ОА». Конкурс був вдалим і цікавим, бо його основна мета – це показати красу Острозької академії, згуртувати нашу спільноту й підтримати одне одного, зокрема в такі нелегкі часи. Дуже вдячний учасникам. Запрошуємо всім долучатися до наступних фотоконкурсів»,

зазначив Дмитро Шевчук.

Учасники здобули перемогу в таких номінаціях:

Вибір ректора – Гліб Бакулін (Рижоволоса дівчинка);

Вибір журі (директорка Музею історії НаУОА Анастасія Хеленюк, директор арт-кластеру НаУОА, мистецтвознавець Микола Бендюк, фотограф, голова журі Міжнародного конкурсу репортерської фотографії «Life Press Foto» Олександр Харват) – Анна Щерба (Естетика ОА, статуя);

Вибір Журі (Олександр Харват) – Валерія Лісовська;

Вибір Братства спудеїв – Валентин Костючик (Академія спить);

Вибір Волинської бізнес-школи НаУОА – Мар'яна Христик (Острожик);

Приз глядацьких симпатій – Вікторія Денищук (Естетика саду).

Студентка 2 курсу спеціальності 061 Журналістика Анна Щерба зазначила:

«Це дуже неочікувано, але й приємно перемогти в конкурсі. Для мене фотографування – щось між роботою й хобі. Я люблю цим займатися, ловити реальну мить, деталі, які інші не помічають, залишати їх в пам’яті. Буде дуже круто, якщо нам вдасться зробити атмосферну виставку з цими фотографіями, які в майбутньому додамо до архівів, щоб студенти змогли їх переглядати».

Студент 5 курсу спеціальності 053 Психологія Валентин Костючик поділився враженнями від участі в конкурсі:

«Вирішив брати участь у конкурсі, адже фотографую досить давно, а Острозька академія стала тим місцем, де найбільше реалізовуються мої творчі амбіції. Подати роботи на фотоконкурс також вмотивувала моя викладачка й наукова керівниця – Галина Гандзілевська. Вона бачила в мені творчий потенціал й хотіла, аби мої фотографії були представлені на цьому конкурсі. Важко сказати, що для мене перемога. Мабуть, це наступна сходинка до реалізації себе у фотомистецтві, ще одне підтвердження того, що фотографія – це моє. А ще – мотивація займатись улюбленою справою, брати участь у подібних конкурсах і далі розвиватись у цій сфері».

До слова, переможці фотоконкурсу отримали дипломи й подарунки від ректора й ректорату Острозької академії, членів журі, Братства спудеїв і Волинської бізнес-школи НаУОА.