Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії «Культурний десант» презентував проєкт «Разом!»

21.10.2022

Сьогодні «Культурний десант» висадився в Національному університеті «Острозька академія». Команда артистів-волонтерів, серед яких Коля Сєрга, Саша Чемеров, Мойсей Бондаренко, влаштувала концерт та мотиваційну зустріч в академічному парку. Також разом зі студентами вони заспівали Гімн України.

«Культурний Десант» нещодавно започаткував проєкт «Разом!», у рамках якого збирає для жителів деокупованих територій речі першої необхідності:

  • Велосипеди. Це єдиний доступний вид транспорту для людей на деокупованих територіях.
  • Мобільні телефони. У багатьох людей немає зв'язку.
  • Теплі речі: ковдри, грілки, спальники, хімічні грілки, туристичні горілки і примуси. Все, що допоможе пережити зиму.
  • Музичні інструменти. Бо музика допомогає внутрішньому світу вийти назовні, щоби змінити зовнішній.
  • Українські книги та журнали.

У кожному подарунку бажано прикріпити листа зі словами підтримки і зворотніми контактами.

«Ми мріємо, аби  люди з центру та заходу країни були ближчими до людей з деокупованих територій: підтримували найнеобхіднішим та ділились теплом з тими, хто зазнав стільки горя в окупації»

розповів очільник «Культурного Десанту» Коля Сєрга.

«Культурний Десант» — об’єднання відомих митців, які роблять свій вклад в спільну Перемогу України, піднімаючи бойовий дух за допомогою мистецтва і любові до власної культури. На рахунку «Культурного Десанту» — близько 400 концертів на лінії фронту, військових госпіталях, в частинах рятувальників, в деокупованих містах. «Культурний Десант» є ініціатором мистецьких та освітніх проєктів, які змінюють нашу країну вже сьогодні.

«Історія співпраці з «Культурним десантом» розпочалася ще раніше, адже ми комунікуємо з Благодійним фондом Олександра Чемирова «Культурний опір». Спільно організували благодійний аукціон, а пізніше до нас завітав Олександр Чемиров, який був позитивно вражений Острозькою академією, спілкуванням зі студентами і погодився приїхати ще раз. І от, власне, сьогодні до нас завітав «Культурний десант». Це неймовірно, що у такий нелегкий час студенти можуть спілкуватися, зустрічатися зі своїми кумирами і більше того — об’єднуватися довкола благодійної справи, волонтерства. Адже тільки разом і спільними силами ми зможемо наблизити перемогу»,

зауважила голова Братства спудеїв НаУОА Лілія Павленко.