Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія співпрацюватиме з Університетом Сент-Ендрюс (University of St Andrews, Шотландія)

21.09.2022

21 вересня помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Національного університету «Острозька академія», професор Едуард Балашов та директор Інституту соціально-гуманітарного менеджменту, доцент Максим Карповець провели онлайн-зустріч із Першим Віце-Президентом з питань міжнародної стратегії та міжнародного співробітництва Університету Сент-Ендрюс (Шотландія) проф. Бредом Маккеєм і фахівцем Глобального офісу цього університету Харіетт Шерідан.

Під час зустрічі обговорювали питання налагодження довготривалої конкретної співпраці між університетами, яка буде взаємно вигідною й корисною для обох сторін. Проф. Маккей вкотре висловив глибоку солідарність шотландців з українським народом й Острозькою академією у визвольній боротьбі за сучасні демократичні цінності світу та запевнив у підтримці українських науковців ректоратом і колективом Університету Сент-Ендрюса. Сторонами було узгоджено алгоритм подальших кроків щодо визначення пріоритетних напрямків співробітництва, процедуру підписання міжуніверситетського договору про співпрацю, реальні кроки щодо започаткування семестрових студентських обмінних програм, викладання англійської мови для слухачів Школи освітніх інновацій НаУОА, а також викладання шотландськими фахівцями курсів англійською мовою для студентів НаУОА. 

«Співпраця з Університетом Сент-Ендрюс набуває конкретного характеру. Незабаром підписуємо угоду про співробітництво, шотландські фахівці починають викладати курс академічної англійської мови для викладачів НаУОА – слухачів Школи освітніх інновацій. Ми працюємо над визначенням переліку курсів, які англійською мовою будуть викладатися шотландськими фахівцями для наших студентів, розглядаємо можливості започаткування програми безкоштовного семестрового навчання в Шотландії для студентів НаУОА. Острозька академія запропонувала колегам допомогу у викладанні на новоствореній програмі з вивчення української мови в Університеті Сент-Ендрюс. Обговорювалося багато інших конкретних ініціатив. Щиро цінуємо нашу співпрацю з Університетом Сент-Ендрюс у рамках виконання стратегії інтернаціоналізації НаУОА і дякуємо шотландським колегам за підтримку України й Острозької академії»,

зазначає Едуард Балашов.

«Запропоновані шляхи співпраці є прикладом не тільки академічної солідарності, але й національної підтримки викладачів і студентів НаУОА у цей непростий час. Для нас надзвичайно важливою є налагодження освітніх і науково-дослідних зв’язків із ключовим британським університетом, який має давню історичну традицію і сучасний інноваційний стиль серед світових вузів. У цьому відчувається додаткова спорідненість. Переконаний, що ми відкриваємо нову сторінку в міжнародній співпраці як Острозької академії, так й Університету Сент-Ендрюс»,

додає Максим Карповець.

До слова, Університет Сент-Ендрюс є найстарішим університетом Шотландії, третім за часом заснування у Великобританії після Кембриджу та Оксфорду. Заснований у 1410 році в університетському містечку Сент-Ендрюс, на березі Північного моря. У сучасному університеті навчається близько 10 тисяч студентів, викладаються переважно гуманітарні й соціальні науки. Найвідомішими випускниками цього університету є Принц Уільям та його дружина Кейт Мідлтон. Співпраця між університетами стала можливою в рамках програми TWINNING та за сприяння Cormack Consultancy Group.