Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Волонтерський фронт: про благодійну допомогу для ВПО, які проживають в гуртожитках Острозької академії

21.09.2022

Від початку повномасштабного вторгнення ворога в гуртожитках Острозької академії проживає велика кількість внутрішнього переміщених осіб. Станом на 20 вересня їх більше 200. 

Національний університет «Острозька академія» з метою гуманітарної підтримки та забезпечення побутових потреб організував збір коштів для придбання побутової техніки та господарських товарів. Завдяки зусиллям американських, канадійських та українських друзів, меценатів на потреби ВПО було зібрано понад 200 тис. грн. За ці кошти в гуртожитках НаУОА, в яких проживають ВПО, було оновлено пральні машинки, якими вони користуються, закуплено чайники, мікрохвильові печі, сушки для одягу та інші побутові предмети та засоби гігієни.

«Висловлюємо слова щирої вдячності Ірині Дорошенко, Олександру Подвишенному, Ользі Киричук, Ірині Бізюк, Павлу Тарасову, Олександрі Заплаві, Катерині Авдєєвій, Жанні Янковській, Наталії Супронюк, Вікторії Волянюк, Людмилі Дейнеці, Юрію Плисці та Ользі Пасічник-Плисці, Сергію Висоцькому, Ігорю Зубенку, Тетяні Войчишиній, Анастасії Захарчук, Вадиму Тимейчуку, невідомим, які здійснили фінансові пожертви, та усім, хто долучився до цієї прекрасної ініціативи і підтримує людей, які в цей час опинились в складних життєвих обставинах. Особливу подяку за фінансову допомогу складаємо прихожанам Української греко-католицької церкви св. о. Миколая (м. Вотервліт, Нью-Йорк), членам Комітету «Гуманітарна допомога Україні», особисто Парохові О. Михалу Мищуку, п. Тарасу Мищуку, Українській Громаді Олбанської Округи, усім членам Українсько-Американського Конгресового Центру (відділок у м. Вотервліт, Нью-Йорк), членам Українсько-Американського Культурного Центру (м. Вотервліт, Нью-Йорк) та особисто п. докторові Андрію Барану, п. Віктору Головащенку, п. Оксані Лупе за безкорисливу допомогу, підтримку і сприяння Україні та Острозькій академії»,

відзначає помічник Ректора НУОА проф. Едуард Балашов.

Бажаємо усім друзям, спонсорам і меценатам Острозької академії добра, злагоди і Божого благословення, а нашій Неньці-Україні – якнайшвидшої перемоги і майбутнього процвітання! Сила в нашій єдності! Разом до Перемоги! Слава Україні!