Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Духовний фронт: відбулася всеукраїнська міжконфесійна молитва за Маріуполь на платформі Цінності

21.03.2022

21 березня відбулася всеукраїнська міжконфесійна молитва за Маріуполь на платформі «Цінності» 2022. «Цінності» – це всеукраїнська духовно-молитовна і науково-просвітницька онлайн-платформа. Координатором є настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія», протоієрей Василь Жуковський.

«Наша платформа працює зараз на духовному фронті. Сьогодні ми присвятили молитву трагічній долі міста-героя Маріуполя. Знаємо, що воно перебуває в облозі вже декілька тижнів. Тому молимося, робимо свій скромний внесок у загальну перемогу над ворогом»,

зазначив протоієрей Василь Жуковський.

На заході були присутні понад 50 представників різних конфесій. Всі охочі читали молитву за Маріуполь, перемогу України у війні з агресором. Президент Українського біблійного товариства, тимчасово головуючий у Всеукраїнській Раді Церков і Релігійних організацій Григорій Комендант звернувся до присутніх, помолився за щасливе майбутнє Маріуполя і його жителів. Голова ГО «Всеукраїнська асоціація педагогів-християн» Віталій Шульга прочитав проповідь, а також розповів про призначення воїна – обороняти країну і спільноту, у якій він живе.

«Це чітко сказано у «Слові Божому». В учня Ісуса був меч: це теж свідчить, що фізичний захист навіть Христос певною мірою не забороняв. Тому людина має право захищатися. Ми бачимо складну ситуацію в країні, коли вбивають людей, хоч в ООН чітко вказано, що воїн може воювати тільки з воїном, у жодному разі не з мирними людьми. Ісус Христос й Іван Хреститель теж говорили, що ніхто не має права використовувати зброю проти мирних жителів. Бог давно казав, що війни будуть. Християнам у таких випадках потрібно насамперед молитися, допомагати іншим, говорити про Бога. Візьміть щит віри. Будьмо праведними й істинними, бо Господь нас оберігає»,

підсумував Віталій Шульга.

Також, учасницею молитви стала жителька Маріуполя пані Катерина, яка нещодавно переїхала до Острога. Вона поділилася спогадами, які пережила під час російської агресії. Пані Катерина розповіла свою трагічну історію перебування в Маріуполі, який з 24 лютого зазнав великих пошкоджень.

«Після 5 березня в нас нічого не було: ні води, ні газу, ні електрики, ні тепла. Ми не мали жодної інформації, що робити. Незважаючи на весь жах, я намагалася відчути, що Бог мене не покидає. Зараз бажаю всім миру, здоров’я й перемоги»,

сказала пані Катерина.

Слава Україні! Героям Слава!

 

Читайте також: