Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Інформаційний фронт: про соціальні мережі у воєнний час розповів Сергій Штурхецький

20.04.2022

20 квітня у рамках Відкритого університету Острозької академії відбулася лекція «Соціальні мережі у воєнний час: загрози і можливості»». Спікер Сергій Штурхецький –кандидат наук з державного управління, доцент кафедри журналістики та PR менеджменту НаУОА, медіа-експерт.

Дмитро Шевчук, доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА, координатор Відкритого університету Острозької академії зазначив:

«Тема лекції Сергія Штурхецького в нинішніх умовах є надзвичайно актуальною, адже війна точиться також в інформаційному просторі. Російський агресор намагається вплинути наш розум фейковими повідомленнями, викривляючи реальність і створюючи віртуальний світ своєї пропаганди. Тому протидія агресорові передбачає й чутливість до неправдивих повідомлень та інформації, які поширюються в соціальних мережах».

Під час лекції Сергій Штурхецький розповів про те, що можна публікувати в соціальних мережах під час війни, а що – категорично заборонено; наскільки небезпечними стають соціальні мережі в драматичні моменти нашої історії; як споживати, поширювати і створювати новини.

«Соціальні мережі дають нам передусім можливості об’єднуватися, пропонувати допомогу, волонтерський рух, безпосередньо поширювати інформацію від перших осіб для кожної людини. Але зараз такий трагічний час, що нам всім потрібно знову вчитися жити, зокрема користуватися соціальними мережами»,

зазначив Сергій Штурхецький

Спікер додав, що медіа повинні показувати правду, але якщо повністю дотримуватися мирних стандартів об’єктивності, то можна заподіяти шкоди ЗСУ. Сергій Штурхецький навів рекомендації, розроблені Офісом Президента України, Кабінетом Міністрів Україні та Службою безпеки України. Нам потрібно висвітлювати правдиву інформацію так, щоб ворог не знав про дислокацію і переміщення ЗСУ, не мав оперативної інформації про завдану ним шкоду, не міг оперативно скоригувати вогонь та обстріли, не ідентифікував найбільш вразливі точки на місцевості для нанесення ударів (лікарні, госпіталі, продуктові склади, нафтобази, логістичні хаби). 

Наприкінці зустрічі спікер підсумував, що зараз наше завдання полягає в тому, щоб не заощаджувати час і зусилля для російського агресора, адже вони читають дописи в соціальних мережах. Є й інша мотивація, чому не варто поширювати таку інформацію, бо можна бути притягнутим до кримінальної відповідальності навіть за ненавмисну допомогу ворогу.

 

Читайте також: