Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

День вдячності волонтерам

20.04.2022

20 квітня світ відзначає День вдячності волонтерам. У Національному університеті «Острозька академія» з перших днів його відродження завжди приділяли велику увагу розвитку волонтерського руху. А у перші дні війни наш досвід самоорганізації одразу втілився у створенні Волонтерського центру, який займається логістикою розподілу всіх можливих ресурсів гуманітарної (й у тому числі міжнародної) допомоги для Збройних Сил України, бійців територіальної оборони, медичних закладів, переселенців, наших колег-освітян на сході тощо.

Навколо волонтерського центру об’єдналися наші працівники, професорсько-викладацький склад, студенти, адміністрація. Центр успішно очолює доцентка кафедри цивільно-правових дисциплін Ольга Балацька. Особлива подяка нашим працівницям і працівникам адміністративно-господарської частини та її керівниці Наталії Мельничук, які з перших днів не покладаючи рук працювали, щоб вантажити мішки з піском, плести маскувальні сітки, забезпечити належні умови для проживання в гуртожитках переміщених осіб, допомогти зробити ремонт приміщення операційної в лікарні тощо. Велика подяка нашим викладачам і студентам, деканам та директорам інститутів, випускникам університету, які розгорнули активну волонтерську роботу на різних фронтах: інформаційному, психологічному, історичному, поетичному, філологічному, юридичному, економічному, кібернетичному тощо. Окремо хочемо подякувати колективу факультету романо-германських мов та його декану Інні Ковальчук, які постійно купують і передають нашим бійцям запашний домашній хліб, м’ясні смаколики, каву, печуть печиво, допомогли волонтерському центру НаУОА налагодити співпрацю з новим логістичним пунктом надання гуманітарної допомоги. Важливу роботу має загін наших студентів на інформаційному фронті під керівництвом викладачки Єлизавети Тимощук, за що їм наша подяка. Щодня тримають духовний фронт у нашому студентсько-викладацькому храмі Преподобного Федора Острозького, за що щиро дякуємо його настоятелю, професору нашого університету Василю Жуковському.

Також сьогодні не можемо не згадати зі словами вдячності наших колег, студентів, випускників, друзів за кордоном у Польші, Словаччині, США, Канаді, Швеції та інших країнах і надсилають до нашого центру гуманітарну допомогу, передають військовим технічне обладнання, діють на підтримку переміщених осіб, створюють інформаційну підтримку боротьбі України проти російських окупантів тощо. Щиро дякуємо другу нашого університету ізраїльському психотерапевту Алексу Маляру за те, що безкорисливо навчає наших викладачів та студентів кафедри психології надавати психологічну допомогу в нових стресових умовах. Вдячні нашим колегам-психологам, зокрема професору Оксані Матласевич та доценту Наталії Кулеші, які надають психологічну допомогу для діток переміщених осіб, для людей з усієї України та українським емігрантам, багато роблять для психологічної підтримки наших викладачів та студентів.

Неможливо перерахувати окремо усіх, кому ми сьогодні хочемо висловити свою сердечну вдячність, адже таких людей дуже багато. Усім Вам дякуємо за вашу безкорисливу працю, доброту, щиру допомогу армії та людям, які опинились в скрутному положенні. Разом до світлої перемоги!