Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся XVII фестиваль «Різдвяні піснеспіви»

20.01.2022

У студентсько-викладацькому храмі преп. Федора Острозького Національного університету «Острозька академія» з 25 грудня до 19 січня проходив XVII фестиваль-марафон «Різдвяні піснеспіви». Цього року у зв’язку з пандемією фестиваль відбувався онлайн.

Основною метою заходу є пошанування головної події планетарного значення – Різдва Христового, збереження і розвитку Різдвяних традицій краю й України.

З вітальним словом до учасників Всеукраїнського онлайн-фестивалю Різдвяних піснеспівів звернувся ректор Національного університету «Острозька академія», професор Ігор Пасічник:

«Щиросердечно вітаю Вас з Острозької академії! Радію від того, що кількість учасників кожного року збільшується. Найбільше, що Україна могла б зробити для Європи, - це принести моральні цінності, які формувалися в українців віками, звичаї, наші пісні, різдвяні колядки. Ми могли б відродити цю моральну складову Європи саме завдяки учасникам нашого XVII фестивалю Різдвяних піснеспівів. Бажаю Вам успіху, радості, нехай Господь Бог щедро благословить Ваші родини, сім’ї і всіх вас!»

Цьогоріч колядували й щедрували 171 колектив з України, а також інших країн: Білорусі, Молдови та Румунії. Серед них хорові й родинні колективи, ансамблі, театральні гуртки, сольні виконавці, звучали також і музичні композиції на різдвяну тематику.

«Ми щиро дякуємо всім колядникам і щедрівникам за неповторні духовні миттєвості й різдвяну радість, які ви подарували слухачам і глядачам онлайн-фестивалю. У час депресивності і страху вкрай потрібні позитивні емоції. Різдвяні піснеспіви – це найкращий спосіб підтримати добрий настрій. У народі кажуть: «Дай, Боже, за рік діждати й знову разом славити нашого Творця!»

зазначив організатор фестивалю, настоятель студентсько-викладацького храму преп. Федора Острозького, протоієрей Василь Жуковський.

Учасники XVII онлайн фестивалю-марафону отримали пам'ятні дипломи від організаторів. Особлива подяка за організацію фестивалю Бєляєву Нікіті, випускнику магістеріуму Острозької академії, координатору фестивалю і Світлані Власовій, одній із координаторок фестивалю.