Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Військовослужбовці обирають навчання в Острозькій академії

20.01.2022

Нещодавно у Національному університеті «Острозька академія» відбулося урочисте свято "Конвокація-2022". Цьогоріч серед випускників другого (магістерського) рівня вищої освіти є учасники бойових дій, представники Збройних Сил України, зокрема оперативних командувань «Захід», «Північ», «Схід» та «Південь».

«Надзвичайно приємно, що Острозька академія як альма-матер навчальних закладів України з шаною та повагою ставиться до військовослужбовців і пропонує здобуття якісних освітніх послуг. Дякуємо колективу Національного університету «Острозька академія» на чолі з ректором Ігорем Пасічником за розуміння важливості навчання захисників України та якісно організований навчальний процес. Цьогоріч нами сплановано ряд спільних заходів щодо розширення горизонтів співпраці згідно з підписаним меморандумом у червні 2020 року»

зазначає командувач військ оперативного командування «Захід», бригадний генерал Сергій Літвінов.

Співпраця Національного університету «Острозька академія» та військовослужбовців сфокусована на психологічну підтримку, національно-патріотичну та військово-патріотичну виховання молоді а також проходження виробничої практики студентами та аспірантами Національного університету «Острозька академія». 

«Ми підтримуємо учасників бойових дій та членів їхніх сімей у здобутті якісної вищої освіти за програмами бакалаврського, магістерського та аспірантського рівнів. Кожному ми надаємо вичерпну інформацію щодо вступу та навчання, обираємо оптимальну освітню програму відповідно до попередньо здобутої освіти, здібностей та побажань подальшого розвитку й вдосконалення. Острозька академія, як університет реалізації мрій, допомагає здійснювати в майбутньому найсміливіші задуми та ідеї своїх випускників, надаючи ґрунтовні знання та професійні навички.»

розповідає помічниця ректора з освітнього менеджменту Юлія Харчук.

Острозька академія створює усі можливі комфортні умови для якісного навчання військовослужбовців. Здобувачі мають можливість підвищувати кваліфікацію у «Лабораторії досліджень гібридних загроз національній безпеці» проєкту «Академічна протидія гібридним загрозам (WARN)». Загальною метою діяльності Науково-дослідної лабораторії «Лабораторія досліджень гібридних загроз національній безпеці» є підготовка матеріалів аналітичного характеру, присвячених актуальним подіям та гібридним загрозам національній безпеці України та інших держав. 

«Кожна країна, кожен народ цінує свою історію і пишається здобутками та надбаннями своїх предків. Україна має багатовікову історію, і одним із прикладів її збереження є Острозька академія, яка й досі вважається першим у Східній Європі вищим навчальним закладом. Особисто для мене це ознака автентичності української нації, почуття долучення до нашої історії. Без перебільшення я вважаю, що Острозька академія є українським Гарвардом, яка зберігаючи свої традиції сміливо крокує вперед в майбутнє. Вступити до НаУОА, а саме на спеціальність 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» мені порадили колеги, які теж є випускниками цієї спеціальності. Разом з тим, це була чудова нагода вийти за межі військового напрямку освіти та життєдіяльності. Іншими словами, це дало мені можливість подивитися на багато проблем України та країн світу очима цивільних людей, навчитися аналізувати різні процеси, які відбуваються на міжнародній арені. Острозька академія надає якісну вищу освіту для військовослужбовців ЗСУ та їхніх дітей, а ми, у свою чергу, маємо можливість поділитися досвідом та знаннями у військовій сфері.»

розповів начальник штабу - заступник командувача військ ОК «Захід», бригадний генерал Володимир Горбатюк

«Острозьку академію мені порекомендували колеги, охарактеризувавши її як навчальний заклад нової генерації з абсолютно прозорим та зрозумілим механізмом здобуття вищої освіти, з використанням усіх новітніх методик педагогіки. І я можу підписатися під кожним сказаним словом. Тим паче, здобуття вищої освіти за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» для мене було необхідністю, оскільки моя військова кар‘єра пов‘язана з міжнародними відносинами.»

розповів майор, офіцер групи міжнародного військового співробітництва управління ОК «Захід» Сергій Каралаш.

«Для мене навчання в Острозькій академії розпочалося ще у 2016 році, коли відразу після школи я вирішила зв‘язати своє життя з міжнародними відносинами. Вступаючи на магістратуру за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», паралельно я вирішила вступити до лав ЗСУ, зрозумівши що в армії теж потрібні кваліфіковані кадри у галузі міжнародних відносин, адже наша країна і Збройні Сили України рухаються у напрямку Заходу, маючи хороші перспективи вступу до НАТО. Також здобута вища освіта сьогодні мені допомагає в роботі групи міжнародного військового співробітництва управління ОК «Захід», де я маю можливість застосовувати набуті навички та вміння, які мені дала моя альма-матер.»

зазначає представниця групи міжнародного військового співробітництва управління ОК «Захід» Яна Катрецька.

Консультація щодо вступу:

  • (096) 170 25 00 – помічник ректора з освітнього менеджменту Харчук Юлія Юріївна, julia.kharchuk@oa.edu.ua

Читайте також: