Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія потрапила на платформу Google Arts&Culture

19.12.2022

Національний університет «Острозька академія» потрапив на онлайн-простір української культури на платформі Google Arts& Culture – «Україна поруч» (Ukraine is Here), який реалізується Google спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України.

Як зазначається на платформі, Національний університет «Острозька академія» - це перший навчальний і науковий заклад в Україні, заснований у 1576 році. Серед відомих випускників закладу зокрема лаврський архімандрит Єлисей Плетенецький, гетьман війська Запорізького Петро Конашевич-Сагайдачний.

Тепер відвідати віртуальну екскурсію старим корпусом Острозької академії може будь-хто.

Крім Острозької академії, на платформу Google Arts& Culture потрапили Дубенський замок, Дермансько-Острозький національний природний парк й інші культурні об’єкти Рівненщини.

До слова, у розділі «Україна поруч» люди з різних країн зможуть дослідити автентичні й інтерактивні історії про українську культуру, відвідати віртуальні екскурсії та познайомитися із найзнаковішими роботами українських художників у 6 віртуальних виставкових просторах.