Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Осіння бізнес-школа в Острозькій академії

21.11.2022

18-19 листопада професорсько-викладацький склад кафедри фінансів, обліку і аудиту Національного університету «Острозька академія» організував і провів Осінню бізнес-школу для учнів 10-11 класів. Місія бізнес-школи – «Фінанси та облік вивчайте – успішними в бізнесі ставайте!».

Для участі в заході зареєструвалися 26 учасників із Рівненської, Хмельницької й Житомирської областей. Учні разом із викладачами мали можливість поринути у світ фінансів й обліку, спробувати свої сили у створенні бізнес-ідеї і її презентації.

Відкрив роботу Осінньої бізнес-школи декан економічного факультету Олександр Новоселецький, який привітав учасників, побажав їм плідної роботи, креативних ідей і бажання до пізнання нового у сфері бізнес-аналізу й обліку.

Учасники працювали два дні. 18 листопада вони мали змогу відвідати два тренінги. Перший тренінг «Моє успішне майбутнє на економічному факультеті в НаУОА» провела докторка економічних наук, професорка кафедри фінансів, обліку і аудиту Ольга Дем'янчук. Спікерка ознайомила потенційних абітурієнтів з освітньо-професійними програмами економічного факультету, вказала на переваги й можливості. Другий тренінг «Бізнес у моєму житті» провела докторка економічних наук, професорка кафедри фінансів, обліку і аудиту Ольга Кривицька, яка ознайомила учасників із можливістю вибору сфери бізнесу, з організаційними особливостями реєстрації суб'єктами підприємницького бізнесу.

На другий день 19 листопада учасники Осінньої бізнес-школи відвідали три тренінги. Два тренінги «Від бізнес-ідеї до її реалізації», «Оподаткування та облік бізнесу» провела завідувачка кафедри фінансів, обліку і аудиту, докторка економічних наук, професорка кафедри фінансів, обліку і аудиту Наталія Мамонтова. Спікерка розповіла про особливості обліку й оподаткування підприємницького бізнесу, секрети обліку через демонстрацію гербу обліку, його важливості в управлінні власним бізнесом. Тренінг «Секрети успішного бізнесу» провела помічниця ректора з освітнього менеджменту, заступниця відповідального секретаря приймальної комісії, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту Юлія Харчук. Вона поділилась секретами успішного ведення власного бізнесу в підприємницькому середовищі, у сучасному BANI світі.

Учасники Осінньої бізнес-школи висловили щиру вдячність за цікаву інформацію й практичні поради, які вони отримали під час роботи школи. Зокрема Мар‘яна Панасюк, учениця Оженинського ліцею №2 Острозької територіальної громади, вказала, що вона також стала учасницею й Літньої бізнес-школи НаУОА. За словами дівчини, участь у заході була дуже цікавою й вона отримала хороші і якісні поради від викладачів щодо започаткування власної справи.

Після завершення роботи бізнес-школи учасники мали можливість визначити свій рівень аналітичного мислення, пройшовши тест, а також дізналися про роботу цьогорічних Зимової, Весняної і Літньої бізнес-шкіл НаУОА.