Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

День відкритих дверей: як це було?

18.11.2022

18 листопада в Національному університеті «Острозька академія» відбувся традиційний загальноакадемічний День відкритих дверей. На захід зареєструвалося 129 осіб із 12 областей України: Рівненської, Волинської, Хмельницької, Київської, Львівської, Житомирської, Одеської, Миколаївської, Полтавської, Тернопільської, Харківської, Вінницької. Цьогоріч до університету завітало понад 100 абітурієнтів з 7 областей України: Рівненської, Волинської, Хмельницької, Житомирської, Київської, Тернопільської й Харківської.

У вітальному слові ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник розповів історію університету від створення першого закладу вищої освіти у Східній Європі й діяльності князів Острозьких до сьогодення: 

«Острозька академія – це найстаріший і водночас наймолодший вищий навчальний заклад в Україні. Ми пишаємося тим, що в нашому університеті виховання патріотів відбувається на двох китах –християнська мораль і національна ідея. Випускники нашого закладу відрізняються від випускників всіх інших університетів своєю аурою, патріотизмом, чесністю. Навчатися в Острозькій академії – це почесно»,

зазначив Ігор Пасічник.

Далі помічниця ректора з освітнього менеджменту, заступниця відповідального секретаря Приймальної комісії НаУОА Юлія Харчук розповіла про особливості й новації Вступної кампанії-2023 року прийому до університету за різними спеціальностями.

«Національний університет «Острозька академія» є дуже привабливим для абітурієнтів, тому що ми надаємо якісні освітні послуги, у нас немає терпимості до корупції. Крім того, університет абсолютно відкритий для абітурієнтів. Основне завдання й покликання Дня відкритих дверей – це допомогти абітурієнтам обрати спеціальність розумом і серцем, а також стати їм помічником для того, щоб вони змогли пройти всі етапи Вступної кампанії-2023 й успішно змінити свій статус абітурієнта на спудея Острозької академії,

додала Юлія Харчук.

Керівниця Консультаційного центру для абітурієнтів, керівниця профорієнтаційного корпусу НаУОА Софія Люзюк познайомила присутніх з особливостями функціювання кожної зі спеціальностей.

«Весь колектив Національного університету «Острозька академія» радий вітати вас у стінах нашого закладу. День відкритих дверей – важливе свято, бо саме сьогодні ми можемо побачити очі наших майбутніх студентів. Насамперед хочу сказати, що неймовірно пишаюся Україною, нашою областю, Острозькою академією, адже, незважаючи на такі складні умови, ми змогли організувати цей захід. Але найбільше пишаюся вами, бо попри всі перешкоди ви сьогодні завітали до нашого університету»,

зауважила Софія Лозюк.

Голова Братства спудеїв Марія Ящук розповіла абітурієнтам про діяльність Братства спудеїв НаУОА, а також студентське дозвілля в університеті.

Опісля загальної зустрічі учасники мали можливість відвідати заняття в Острозькій академії, зустрітися з деканами факультетів/директорами інститутів, де більше дізналися про спеціальності, які їх цікавлять. А завершальним етапом стала екскурсія університетом для всіх охочих.

«Я вступатиму до Острозької академії, тому що тут хороші освітні програми, а також у майбутньому допомагають із працевлаштуванням. День відкритих дверей мені дуже сподобався, особливо те, що нам дали можливість побувати на парах»,

зазначила абітурієнтка з Рівненської області Валерія Дужа.