Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Духовний фронт: відбулася всеукраїнська міжконфесійна молитва на платформі Цінності

18.03.2022

18 березня відбулася всеукраїнська міжконфесійна молитва на платформі «Цінності» 2022 на тему: «Молитовна єдність заради спасіння України». «Цінності» – це всеукраїнська духовно-молитовна і науково-просвітницька онлайн-платформа. Координатором є настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія», протоієрей Василь Жуковський.

«Сьогодні ми помолилися за єдність і спасіння України. Епіграфом для молитви й нашого спілкування обрали популярний вірш із Книги Екклезіаста 4:12 «І одного можна перемогти, але двоє разом зможуть дати відсіч. І мотузка потрійна не швидко розірветься». Ми послухали проповіді й молитви, а також обговорили реалії неоголошеної війни Росії проти України»,

зазначив протоієрей Василь Жуковський.

На заході були присутні понад 30 представників різних конфесій. Кожен із них прочитав молитву за мир, спокій і перемогу України у війні з агресором. 

«Я презентував свої дослідження на форумах в університетах України, зокрема в Острозькій академії. Дякую, що сьогодні дозволили мені бути присутнім. Я молюся з вами і за вас! Нехай Бог прославиться в Україні! Бог буде піднесений у народах! Псалом 46. Благослови вас Бог!»,

підсумував доктор філософії, засновник Інституту Реформації Брюс Андерсон із Вірджинії (США).

Молебень свідчить про те, що представники різних конфесій об’єдналися у спільній молитві за мир в Україні. Зараз єдність є надзвичайно важливою. Слава Україні! Героям Слава!

 

Читайте також: