Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти та викладачі Острозької академії підвищують кваліфікацію у Польщі

18.01.2022

Польська Фундація «Porta Vitae» надає можливість безкоштовної реабілітації українських дітей з діагнозом «дитячий аутизм» чи «ранній дитячий аутизм» в польському містечку Пйоткув Трибунальський. На території Фундації знаходиться садочок та школа для дітей з аутизмом де студенти спеціальності «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови», «Психологія» та професорка, докторка психологічних наук Галина Гандзілевська мали можливість отримати досвід психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами.

«Вдячна за інтерес та сприяння керівників Фундації у проведенні мого тренінгу для батьків «Почути голос забутої мрії». Разом із батьками дітей з аутизмом шукали джерела відновлення та розвитку психологічних ресурсів, засобів саморозвитку і досягнення життєвого успіху разом з дітьми. Буду рада поділитися набутим досвідом зі студентами спеціальності 013 Початкова освіта»

професорка, докторка психологічних наук, гарантка освітньої програми «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови».

Стажування у Фундації «Porta Vitae» дає можливість підвищити кваліфікацію у напрямах роботи з дітьми аутизмом та психологічного супроводу батьків таких дітей, що є важливим для майбутніх педагогів та психологів. Саме тому 9 грудня 2021року був підписаний договір про співпрацю між Національним університетом «Острозька академія» та Фундацією «Porta Vitae». 

«Я навчаюсь на спеціальності "Початкова освіта" , а також працюю вихователем у закладі дошкільної освіти — цей досвід роботи буде дуже цінним для мене, так як останнім часом все частіше в освітньому процесі піднімається питання про інклюзію. Батьки не повинні цього заперечувати, а навпаки — їм потрібно це приймати і разом із нами, спільними силами відкривати для діток з аутизмом яскравий, позитивний і найголовніше дружелюбний світ»

здобувачка третього року навчання першого (бакалаврськго) рівня вищої освіти ОП «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови», Ніка Коробко.

«Чому я вирішила стати волонтером у Porta Vitae? Тому що тут я зможу поглибити свої теоретичні та практичні знання з психології, а також оволодіти великою кількістю суміжних напрямів, які в майбутньому стануть в нагоді не тільки в роботі, але і в повсякденному житті. Я була приємно вражена умовами та атмосферою у закладі. Переконана, що таке уважне ставлення працівників та тісна співпраця із батьками створює умови, які неодмінно сприяють всебічному розвитку дитини. Дуже рада, що хоч на деякий час можу стати частинкою цього великого злагодженого організму, що працює для того, аби кожна дитина змогла жити повноцінно. Це, безумовно, безцінний досвід для мене!»

здобувачка другого року навчання першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОП «Психологія», Юлія Якшевич